Литвин хоче між виборами перекроїти парламент

Понеділок, 11 січня 2010, 15:53

Спікер Володимир Литвин вважає, що між першим і другим туром президентських виборів є можливість ухвалити рішення про проведення виборів до парламенту за відкритими списками.

Пор це він заявив журналістам у понеділок у Києві, повідомляє прес-служба парламенту.

Литвин заявив, що політики мають реалізувати свої декларації. За його словами, принаймні чотири парламентські фракції "висловлюються за те, щоб повернути людям право обирати в цивілізований спосіб своїх представників, як мінімум, щоб списки були відкритими".

"Краще пізно, аніж ніколи", - сказав Литвин, висловивши думку, що проведення такого голосування між першим і другим туром виборів стане "тестом" для парламентських фракцій.

На останньому пленарному тижні п`ятої сесії Литвин має намір запропонувати парламенту розглянути ряд підготованих ним законодавчих ініціатив.

Перш за все, це проект постанови про проведення дострокових виборів Київського міського голови і Київської міської ради одночасно із місцевими виборами 30 травня.

Литвин також пропонуватиме парламенту розглянути проект постанови про зупинення продажу Одеської кіностудії.

Серед законодавчих ініціатив керівника парламенту - пропозиція ухвалити ряд рішень стосовно діяльності кредитних спілок "з огляду на те, що це та тема,  яка завтра може вибухнути".

Керівник парламенту також пропонуватиме народним депутатам подолати вето президента України на закон, яким передбачається введення мораторію до 2012 року на продаж земель сільськогосподарського призначення.

"І, звісно, буде жваво, гостро, небайдуже обговорюватись перший тур президентських виборів. Усе це нас очікує на наступному пленарному тижні", - сказав Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування