Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

The Financial Times: Янукович може бути меншим злом, ніж Тимошенко

Понеділок, 11 січня 2010, 17:18
 

Політичне фіаско Віктора Ющенка залишає українців перед сумним вибором на майбутніх президентських виборах.

Про це пише "The Financial Time" у редакційній статті, присвяченій українським виборам.

"Головні конкуренти на цих виборах - суперник Ющенка на виборах 2004 року Віктор Янукович і колишня його соратниця Юлія Тимошенко, яка тепер - його найбільший ворог", - зазначає видання.

При цьому автори статті вважають "принизливим для України те, що Януковича, чия виборча кампанія у 2004 році позначилася масовими фальсифікаціями, не було з соромом вигнано з української політики".

"Він вцілів завдяки цинічній політичній культурі і підтримці великого бізнесу. Навіть Віктор Ющенко укладав з ним угоди", - йдеться у статті.

На думку авторів, Тимошенко "могла би бути більш привабливим вибором, враховуючи її "помаранчевий" мандат довіри".

"Однак вона проявила безсоромний опортунізм, і несе відповідальність за розвал "помаранчевої коаліції" разом з Віктором Ющенком", - йдеться у статті.

Крім того, Тимошенко демонструє схильність до популістичних втручань в економіку, що ще більше її розбалансовує, пише FT.

Водночас, на думку авторів статті, на цих виборах українські виборці мають сконцентруватися на найважливішому, а це - політична стабільність.

"Тимошенко - антипод стабілізаційних зусиль. Янукович, за всіх очевидних помилок, може виявитися меншим злом. Шкода, що Україна прийшла до цього", - пише FT.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування