ЮЩЕНКО: "ТИМОШЕНКО - НАЙБІЛЬША ЗАГРОЗА ФАЛЬСИФІКАЦІЇ ВИБОРІВ"

Вівторок, 12 січня 2010, 16:33

Президент Віктор Ющенко вважає, що найбільша загроза фальсифікацій у першому турі виходитиме від Юлії Тимошенко.

Про це він заявив на підсумковій прес-конференції у вівторок.

"Загроза №1 буде виходити з Тимошенко. Або по темі масового зриву підрахунку голосів, або фальсифікацій (загроза) виходитиме від однієї сили", - запевнив президента.

"У першому турі немає іншим учасникам мотивів працювати над фальсифікаціями. Тому що проблема буде лише в однієї сили, в одного кандидата із трьох. Це Тимошенко!", - наголосив Ющенко.

Він попередив публічно прем'єра "вести себе у відповідності до закону", щоб пройшли чесні й законні вибори.

За словами Ющенка, до нього "надходить інформація, що є розробки певної політичної сили, щоб завалити суди на другий день після 17 січня позовами щодо порушення процедури формування списку і голосування на домі".

Ющенко запевнив, що у випадку ухвалення парламентом змін до закону про вибори щодо обмеження голосування на дому, він його підпише.

Президент порадив при цьому парламенту ухвалити в другому і третьому читанні внесені ним зміни до закону. Насправді ці зміни вже провалені парламентом і він не може їх розглянути.

При цьому Ющенко нагадав, що одним з ініціаторів нинішнього закону був БЮТ.

"І лише зараз, коли загроза проходу Тимошенко в другий тур стала реальною, тоді виникла потреба самої Тимошенко як циган сонцем крутити цим законом і прийти до підтримки президента, щодо звуження можливості голосування на дому", - заявив президент.

Надзвичайно чутливим питанням він також назвав формування комісій.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...