Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відхрестився від схеми передачі "Межигір’я" Януковичу

Вівторок, 12 січня 2010, 18:31
 

Президент Віктор Ющенко вважає, що питання незаконного відчуження з держвласності резиденції "Межигір'я" має розглядатися у судовому порядку.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, відповідаючи на питання, чому він не зупинив постанову уряду Віктора Януковича про виведення з державної власності резиденції "Межигір'я".

На думку президента, "якщо у цьому питанні є дискусія, єдиний спосіб її вирішити - у судовому порядку".

Водночас він зазначив, що дане питання належить до урядової компетенції.

"Так можна запитати і про певні рішення по земельних питаннях Кравчука. Це декілька десятків рішень урядової влади, до якої віднесена відповідна компетенція. Це урядові повноваження", - сказав Ющенко.

"Якщо там є порушення закону - будь ласка, я скасовую постанови уряду. Але мова не йде про постанову уряду", - додав він.

Ющенко також зазначив, що у разі незаконності постанови уряду Януковича, це рішення може скасувати "інший уряд".

Відповідаючи на питання, чому за його президентства через ДУС виводилися з держвласності й інші державні об'єкти, зокрема, "Президент-готель", Ющенко відповів:

"Є відповідні робочі резиденції. Вибачте, не мої, але в тому числі і президента. Позбавлятися резиденцій президента - це принизливо для статусу країни. І у нас не повинно бути лівацтва. Після того, що я зробив у ДУСі... Який я прийняв ДУС, і яким він є зараз - це на дві третини, починаючи від фінансових витрат і закінчуючи об'єктами, - не той ДУС".

Ющенко також пообіцяв дізнатися про ситуацію з відчуженням "Президент-готелю" у керівника ДУС Ігоря Тарасюка і дати відповідь "Українській правді" у середу, 13 січня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...