Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шустер: Ми узгоджували журналістів на ефіри з Тимошенко, Ющенком і Януковичем

Четвер, 14 січня 2010, 12:40
Журналіст Савік Шустер визнає, що перед ефірами з провідними кандидатами в президенти погоджував список запрошених журналістів.

Про це він сказав в інтерв'ю "Телекритиці", відповідаючи на запитання, чи мають право гості його програми обирати журналістів, на запитання яких вони хотіли б відповісти.

"Чого гріха таїти, ми також обговорюємо з президентом, прем'єр-міністром, лідером опозиції, які експерти і журналісти у нас будуть. Але за всю передвиборну кампанію у нас було тільки дві такі програми, а третя буде в п'ятницю, 15 січня, з президентом", - сказав Шустер.

"У випадку з трьома кандидатами - президентом, прем'єром і лідером опозиції - ми журналістів погоджували. Якщо є експерти або журналісти, з якими у них були якісь особистісні конфлікти, то нам такого роду конфлікти на програмі не потрібні", - додав він.

На думку Шустера, під час президентської кампанії "потрібно витримувати президентський рівень, а не опускати рівень дискусії нижче пояса".

"Я думаю, що з президентом, прем'єр-міністром і лідером опозиції абсолютно нормально узгоджувати людей, які будуть на програму", - сказав він.

"Знаєте, я в принципі нічого не приховую від гостей. Я не приховую тематику, які можуть бути повороти дискусії, включення, люди. Тому що ток-шоу - це дуже важка справа. А якщо в програмі планувати пастки, то конструкція стане ще складнішою. Під час президентської кампанії потрібно бути дуже делікатним. Я б такого не робив, якби це була не президентська кампанія", - додав Шустер.

На його думку, "в країні є такі посади, як президент, прем'єр-міністр, голова парламенту, голова Верховного суду, які потребують якогось узгодження теми та учасників програми".

"Це в усіх країнах відбувається, тут немає нічого поганого. Це не прес-конференція, у нас програма, в якої є сценарний план, сценарні повороти, в якій продумано абсолютно все", - сказав Шустер.

Як відомо, раніше ЗМІ писали про "чорний список" журналістів, яких не хотіла бачити команда прем'єра Юлії Тимошенко в ефірі "Великої політики" з Євгеном Кисельовим.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...