Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГТС за жодних обставин не буде передана "третій стороні" - Тимошенко

Четвер, 14 січня 2010, 12:58

Кандидат у президенти, прем'єр Юлія Тимошенко запевняє, що газотранспортна система України залишатиметься у державній власності.

Про це вона заявила в інтерв'ю львівській газеті "Експрес", повідомляє її персональний сайт.

"Українська ГТС сьогодні - українська, як ніколи. Газотранспортна система - це стратегічний об'єкт України, який ніколи i за жодних обставин не буде переданий третій стороні i завжди буде належати нашій державі", - сказала вона.

"Це моя чітка принципова позиція, від якої я ніколи не відступлюся", - наголосила Тимошенко.

Прем'єр нагадала, що ще в 2007 році за ініціативи БЮТ Верховна Рада ухвалила закон, який забороняє будь-яке відчуження газотранспортної системи.

Тимошенко зазначила, що раніше були спроби відібрати українську ГТС - "в ту пору, коли на газовому ринку господарювало "Росукренерго" Фiрташа, який сьогодні, до речі, знайшов прихисток у панів Ющенка та Януковича".

"Але ми, на щастя, встигли врятувати українську ГТС від цих тіньових ділків", - сказала прем'єр.

Крім того, Тимошенко наголосила, що вона у відносинах із Росією як керівник уряду захищає національні інтереси України.

"Вони - свої. Ніхто не має права вчити нас i вказувати, що нам робити у власному домі", - заявила кандидат у президенти.

Вона також зазначила, що зовнішнім пріоритетом для України має стати набуття членства в Європейському Союзі.

"Мій головний принцип у зовнішній політиці України дуже лаконічний: "ЄС - YES". Ми - органічна, історична, географічна i культурна частина Європи. Нам не треба повертатися до Європи, бо ми ніколи ментально i не відходили від неї. Україна - це Європа, i Європі доведеться з цим фактом рахуватися", - сказала Тимошенко.

На її думку, питання повної інтеграції України до європейських структур - лише справа часу. "Причому час цей вимірюється не десятиліттями. Думаю, що Україна дуже скоро стане повноправним членом Євросоюзу", - впевнена Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...