"Регіонали" хочуть почути пояснення ГПУ про справу "педофілів"

Четвер, 14 січня 2010, 15:00

Партія регіонів ініціює звіт керівництва Генеральної прокуратури у Верховній Раді в справі про розбещення дітей.

Про це сказав депутат від Партії регіонів Віктор Корж на прес-конференції у четвер, повідомляють "Українські новини".

"Найближчим часом наша політична сила вимагатиме звіти від Генеральної прокуратури у Верховній Раді. Я допускаю, що наша політична сила порушить питання про недовіру керівництву Генпрокуратури", - сказав він.

Корж зазначив, що це пов'язано з бездіяльністю прокуратури та МВС.

За словами "регіонала", він як член слідчої комісії з розслідування обставин, пов'язаних із обвинуваченням у розбещенні неповнолітніх, отримав нові документальні підтвердження причетності народних депутатів до фактів розбещення й групового зґвалтування дітей.

Ці матеріали, як стверджує Корж, також свідчать про небажання ГПУ проводити об'єктивне розслідування.

Депутат зазначив, що справу за фактом розбещення дітей порушили ще у квітні 2009, а арештували головного підозрюваного, названого батька дітей Дмитра Полюховича у серпні.

Корж нагадав, що в ході розслідування діти вказали на квартиру в столичному масиві Березняки (вул. Березняківська, 22, кв. 247).

За його словами, він за допомогою слідчих і співробітників міліції неофіційно отримав документи, які свідчать, що за цією адресою прописані три особи: 33-річний Сергій Ільченко та його батьки.

За даними Коржа, Сергій Ільченко - засновник ТОВ "Телерадіокомпанія "Медіаком" і ЗАТ "Компанія "Пілот". Ці структури тісно співпрацювали з телекомпанією, співробітником якої протягом багатьох років був Дмитро Полюхович, а сам Ільченко є близьким знайомим Полюховича, каже депутат.

Крім того, "регіонал" повідомив, що ще один засновник "Медіакома" - Ігор Чернишов - близький знайомий депутата БЮТ Віктора Уколова, що фігурує в справі про розбещення малолітніх: "Пан Чернишов є знайомим Уколова й має з ним тісні контакти".

За інформацією Коржа, Уколов мав тісний зв'язок із компаніями "Медіаком" і "Пілот", бо займався виробництвом відеопродукції для центрального штабу БЮТ.

"Регіонал" також повідомив, що постраждалі діти в будинку №22 по Березняківській показали на ще одну квартиру (№263), куди їх приводили й пригощали солодощами, дарували подарунки й одяг - а потім нібито переводили у квартиру №247, де й здійснювалися насильницькі дії над ними.

За словами Коржа, у квартирі №263 розташована філія благодійної організації "Фонд гуманітарних програм Києва", у якій з 2004 працювала близька родичка Чернишова.

Депутат заявив, що ГПУ має ці дані, але ніяких дій для просування розслідування не вживає, у зв'язку з чим пообіцяв спеціально направити ці матеріали у відомство.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News