Ющенко натякає, що Тимошенко готує платний Майдан

Четвер, 14 січня 2010, 23:06
Президент Віктор Ющенко не виключає виникнення суспільних конфліктів у випадку поразки на виборах певних політичних сил.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Я добре знаю, що є політичні сили, які можуть визнати політичний результат тільки один - власну перемогу. Якщо буде перемога не їхня - вони задіють найсерйозніші механізми протистояння. В тому числі я не виключаю і суспільних конфліктів", - сказав президент.

Коментуючи рішення Окружного адмінсуду Києва про заборону проведення масових акцій на Майдані Незалежності в Києві 9 січня - 5 лютого, Ющенко заявив: "Формально я його підтримую, я його розумію".

"Розумію з міркувань того, що я читаю президентську почту. Як кимсь закуплені санаторії під Києвом, найняті десятки автобусів наперед. Очевидно, що це готується не для святкування перемоги", - сказав він.

"Це готується під політику, що спочатку буде декларуватися від невизнання виборів, бо не моя перемога, звезти всю країну на Майдан, хай буде вже платний, і таким чином добитися свого", - зазначив глава держави.

"Бо їх мета, я говорю про конкретну людину, - абсолютна влада. Бо тільки абсолютна влада захистить", - вважає Ющенко.

Як відомо, раніше він заявив, що прем'єру Юлії Тимошенко "потрібна абсолютна влада".

Водночас Ющенко наголосив, що не допустить, "щоб ми говорили про якийсь силовий варіант чи протистояння".

Також глава держави додав: "З точки зору демократії, вибачте, через 200 метрів (від Майдану Незалежності у Києві) - Європейська площа. Все що ви бажаєте висловити по недолікам виборів або фальсифікаціям, дорогі демократи, дорога громада, - будь ласка".

"Через 200 метрів переходимо на Європейську площу і є можливість. Давайте поважати рішення суду", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування