Кравчук: Життя ці 5 років не адекватне, це має вплинути на президента

П'ятниця, 15 січня 2010, 08:36

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що останні 5 років країна жила "неадекватно" і наступний президент має припинити це.

Про це Кравчук заявив в ефірі Радіо "Свобода", відповідаючи на запитання, що, на його думку, зараз може вплинути на новообраного президента.

"Я думаю, що життя. Все те, що було: ті гіркі часи і історія, - то вони будуть впливати якоюсь мірою, коли президент буде це дивитися, читати", - відповів екс-президент.

"Але саме життя, яке ми прожили за останні 5 років, воно є не адекватне, повірте мені. Я не думав, що воно може стати таким прикрим, таким розчаруванням для мільйонів людей. Я зустрічався зараз з виборцями, я можу про це говорити", - сказав Кравчук.

"Тому оце життя має вплинути на президента, який скаже: далі ми так жити не можемо", - .наголосив він.

На думку Кравчука, громадськість також може вплинути на президента: "Вони готові і можуть. Тільки в нас не існує механізмів, як".

"Якщо немає механізмів, немає розвинутого громадянського суспільства, немає розвинених демократичних партій з демократичною ідеологією, є страх людей перед владою, є чиновник, який сидить над людиною і душить її щоденно, є суд, є прокурор, є інші, де вона не може добитися правди, - то людина розчаровується в такій владі і втрачає силу впливу", - зазначив екс-президент.

"Нам потрібно відродити демократичний механізм. Як? Чому партія має бути при владі? Тому що через партію, через партійні сили ми можемо впливати на владу. А розмови про те, що кожна людина може впливати на владу, це тільки розмови для дуже слабковірних людей", - сказав Кравчук.

"Отому виходять на майдани, виходять люди, виходять під приміщення під президентські, під прем'єрські - і починають демонструвати свої заяви", - додав він.

На думку першого президента, новобраний глава держави, в першу чергу, повинен буде "виконувати ту програму, яку він має".

Водночас, Кравчук закликав громадян:

"Все, що ми не робили б, щоб аналізували. Все, що не робили б, щоб мали власну відповідальність. І все, що ми не робили б, щоб знали, що це наша земля, наша держава, наша Україна, - і ми маємо турбуватися про неї всі, не тільки влада".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...