Гайдук не знає, хто зрештою купив ІСД

П'ятниця, 15 січня 2010, 10:27

Віталій Гайдук продав свої акції ІСД партнерам Сергію Таруті й Олегу Мкртчану.

Про це він заявив в інтерв'ю "Комментариям".

"Я можу підтвердити, що моя родина продала всі належні нам акції компанії ІСД нашим партнерам: панам Таруті й Мкртчану. До наступних угод я не маю ніякого відношення", - сказав Гайдук.

За його словами, угода тривала два роки, а завершили її 30 грудня.

"У четвертому кварталі 2007 року я сказав партнерам, що хочу вийти з бізнесу й підписав відповідні папери. За нашою корпоративною угодою у них з'явилося переважне право викупу моєї частки", - розповів Гайдук.

Він також розповів, що при управлінні компанією рішення ухвалюються 70% голосів.

"Припустимо, на обговорення виноситься якесь питання, а рішення щодо нього немає. Виникає безвихідна ситуація - deadlock. Як із неї виходити? Коли хтось один не згодний з іншими, він може запропонувати партнерам викупити його частку, призначивши свою ціну", - зазначив Гайдук.

"Якщо він її завищує, партнери можуть запропонувати йому у відповідь таке ж право викупити їхню частку. Або ж вони можуть прийняти загальне рішення про продаж компанії", - додав він.

За його словами, у партнерів з'явилося право першими придбати його частку.

"У рамках дворічної угоди тривала певна процедура. Зрозуміло, що Сергій Тарута й Олег Мкртчан шукали партнерів, але я в цих переговорах не брав участі. Раніше були контакти з Алішером Усмановим. Були досить серйозні переговори з "Євразом", але криза перешкодила закінчити угоду", - повідомив Гайдук.

Він запевнив, що склад кінцевих покупців ІСД йому  невідомий. Водночас він не впевнений, що за цим стоїть Алішер Усманов чи "Євраз".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News