СП: Ющенко не винен у банкрутстві банку, Портнов "пересмикує"

П'ятниця, 15 січня 2010, 16:48

Президент Віктор Ющенко не причетний до справи банкрутства банку "Україна".

Про це заявляє головна служба інформаційної політики секретаріату президента у відповідь на інформацію про запит БЮТівця Андрія Портнова до правоохоронних органів надати матеріали даної справи.

"Версія, викладена у запиті народного депутата від БЮТ Портнова, щодо причетності президента України до розслідування справи банкрутства банку "Україна" не відповідає дійсності", - запевняють у СП.

Як сказано в заяві, "Ющенко, як низка інших осіб, які стояли у витоків створення української фінансово-банківської системи, допитувалися у справі банку "Україна" виключно як свідки".

"Ці допити мали пізнавальний характер для слідства, яке з'ясовувало особливості роботи банку і його 27 філій", - наголошують в секретаріаті Ющенка, нагадуючи, що давати свідчення і сприяти розкриттю злочинів - обов'язок громадянина.

"Жодних питань обвинувального характеру Вікторові Ющенку ніколи не ставилось", - запевняє головна служба інформаційної політики СП.

Вона наголошує, що Ющенко залишив посаду першого заступника голови правління банку "Україна" у 1993 році - а "перші ознаки фінансової неспроможності банку почалися з 1997 року, вже за нового керівництва банку".

"За часів керівництва Ющенка банк "Україна" входив до десятки найбільших банків України. Саме завдяки прем'єр-міністру, посаду якого на час банкрутства банку обіймав Ющенко, було зроблено все, щоб зберегти вартість активів банку, що підлягав ліквідації, повернути громадянам їхні заощадження", - запевняють у СП.

"Спроби депутата від БЮТ Портнова у неправдивій інтерпретації поєднати Віктора Ющенка зі справою банку "Україна" можна розцінити як безсоромне і цинічне пересмикування фактів", - стверджує прес-служба президента.

Портнов у запиті до генпрокурора, голів СБУ та МВС зазначав, що Ющенко проходив у справі за фактом розкрадань 2 млрд карбованців вкладників банку "Україна" як один із обвинувачуваних, але уникнув відповідальності у зв'язку з закінченням терміну давності.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...