Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко перед виборами написав Тимошенко листа

П'ятниця, 15 січня 2010, 17:31
Президент Віктор Ющенко стурбований ситуацією з виплатою пенсій і зарплат.

Про це йдеться у його листі прем'єру Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

"До мене звертаються громадяни та громадські організації щодо недотримання органами Пенсійного фонду графіка виплати пенсій та виникнення заборгованості із зарплати працівникам бюджетних установ, яка, за даними регіонів, становить уже майже 1 млрд. гривень", - зазначив Ющенко.

"Особливу стурбованість викликають ризики поглиблення таких негативних тенденцій через існуючі загрози розбалансування системи державних фінансів, що виникли внаслідок неефективної політики уряду", - заявив він.

Ющенко наголосив, що "країна розпочала новий рік без головного фінансового кошторису, оскільки уряд ініціював нереалістичний та побудований на нечинній законодавчій базі проект держбюджету на 2010 рік".

"На єдиному казначейському рахунку практично відсутні кошти, незважаючи на спроби покрити цю нестачу за рахунок місцевих фінансів та підприємств", - йдеться у листі.

"Так, на кінець минулого року непроведеними залишилися 1,1 млрд. грн. платежів місцевих бюджетів, а належні їм 8,4 млрд. грн., що обліковувалися на кінець року, витрачені урядом", - зазначив президент.

"Крім того, за станом на 1 січня 2010 держава залишилась винною підприємствам 21,8 млрд. грн. невідшкодованого з бюджету податку на додану вартість. Приріст невідшкодованих сум податку лише за грудень 2009 становить 2,5 млрд. гривень", - наголосив Ющенко.

У своєму листі до прем'єра він заявив, що "наповнення бюджету забезпечувалося і шляхом стягнення податків наперед - переплати з податків і зборів досягли 12,7 млрд. гривень".

"Водночас невиконання взятих на себе Кабміном зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом призвело до втрати можливості отримання оперативної підтримки фонду", - зазначив президент.

"З огляду на зазначене прошу невідкладно вжити заходів для забезпечення дотримання прав громадян на одержання належних їм заробітної плати та пенсій", - йдеться у листі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування