Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведька протестують проти рішення Тимошенко

П'ятниця, 15 січня 2010, 19:42
Генпрокуратура внесла протест на постанову Кабміну щодо перерахунку пенсій та держдопомоги.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"ГПУ внесено протест на постанову Кабміну, якою встановлюється, що з 1 січня 2010 до проведення чергового перерахунку виплати пенсії, щомісячного довічного грошового утримання, державної допомоги, здійснюється у сумах, які були фактично виплачені у грудні 2009", - йдеться у повідомленні.

"Відповідно до Конституції пенсії та інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом", - наголосили у Генпрокуратурі.

"Крім того, відповідно закону мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків - 25, а в жінок - 20 років страхового стажу встановлюється у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом", - зазначили у прокуратурі. 

Також у повідомленні наголошується, що "у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність, підвищується розмір пенсії".

"Перерахунок пенсії провадиться з дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму", - підкреслили у ГПУ.

"Прожитковий мінімум та мінімальна заробітна плата, розмір прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність, з 1 січня поточного року збільшений з 573 грн. до 695 грн., що при прийнятті вказаної постанови не враховано", - йдеться у повідомленні.

"Таким чином, постанова Кабміну є незаконною та підлягає скасуванню", - заявили у Генпрокуратурі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...