Ющенко розповів про життєво небезпечні ризики

П'ятниця, 15 січня 2010, 20:18
Президент Віктор Ющенко переконаний, що на виборах 17 січня українці продовжать шлях, "обраний п'ять і дев'ятнадцять років тому".

Про це він сказав у своєму зверненні, яке транслювалися центральними телеканалами країни.

"Ці вибори - непересічні: ви визначите майбутній шлях країни. 17 січня 2010 року може стати днем, коли країну штовхнуть у зворотному напрямку. 17 січня ви обираєте свою долю. Ви обираєте цінності. Свої, власні цінності", - зазначив глава держави.

"На вагах - ми, кожен з нас, наш народ, і життєво небезпечні ризики, які набувають для України критичної ваги. Йдеться про загрозу енергетичної залежності та втрати власності на газотранспортну систему. Це призведе до втрати економічної незалежності", - сказав Ющенко.

"Йдеться про боргову яму у десятки мільярдів доларів кредитної залежності. Це продаж майбутнього наших дітей. Йдеться про погрози нашій цілісності і нашому суверенітету.

Йдеться про намір переглянути і відкласти наш європейський курс", - заявив він.

За словами Ющенка, "поза об'єднаною Європою Україна вразлива для будь-якого втручання".

"Йдеться про денаціоналізацію і деукраїнізацію нашого народу. Дуже легко управляти народом, який розведений на чотири боки, церкви, мови. Такий народ врешті-решт сам знищить свою державу", - вважає президент.

"Ризики - реальні і небезпечні, але ми здатні їх подолати. Доказом цього є те, що надбав наш народ за останні п'ять років. Ми звільнися від страху перед владою за власну думку, за слово, за вчинок, за громадянську позицію", - сказав він.

"І ми перестали озиратися посеред дикого степу і рушили додому, в Європу, до нашого спільного людяного і безпечного дому. Все це разом на цей час прищепило нам імунітет проти руйнування нашої нації і нашої країни", - заявив Ющенко.

"Те, що ми стали на правдиву дорогу, хоч і робимо помилки, ще більше спровокувало загрози Україні. Як глава держави я зробив і роблю усе, щоб мінімізувати їх, а надалі - ліквідувати їх", - наголосив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування