Жоден лідер у світі не подасть Януковичу руку - Тимошенко

П'ятниця, 15 січня 2010, 22:02
 

Юлія Тимошенко вважає, що жоден лідер жодної країни не подасть руку президенту Віктору Януковичу.

"Я як людина і громадянин не можу усвідомити і пояснити собі, як може європейська країна з інтелектом, старовинною культурою і вірою обрати президентом людину, яка не може відрізнити Австрію і Австралію!", - заявила Тимошенко в ефірі ICTV.

"Він думає, що і там, і там кенгуру і тому все в порядку. Як можна обрати президентом людину, яка переплутала Балаклею і Балаклаву?", - обурилась вона.

"Я приїхала в Миколаїв і мені один з великих чиновників каже, у нас нещодавно побував Янукович. Єдине, каже, було не дуже зручно, що він до миколаївців тричі звернувся "херсонці", - додала прем'єр.

На сміх у залі Тимошенко сказала, що для неї "це не смішно, це трагедія, коли людина два слова "прем'єр-міністр" в біографії пише з чотирма помилками".

"Я хочу, щоб Україна зупинилась. І не питання, як він пише і говорить, питання в тому, що він ніколи не був лідером, не був керівником, взагалі людиною, яка здатна цим бути", - заявила прем'єр.

За її словами, у 2004 році олігархія обрала Януковича на заміну Леоніду Кучмі, "бо ним легко керувати, бо з таким інтелектом він їм потрібен".

Тимошенко нагадала слова Януковича про те, що він дві години на день грає у великий теніс і відчуває себе у формі.

"Я дивлюсь на те, мені дві чи три хвилини витратити, щоб почистити зуби, а людина в кризу просто знає, що йому два рази треба пограти в теніс, а потім у гольф", - обурилась вона.

"Він тільки обкладинка, обличчя, яке напомадженим непогано виглядає, а що в реальності?", - додала Тимошенко.

За її словами, якщо Януковича оберуть президентом, то "жоден лідер жодної країни навіть не запросить (його), щоб подати руку".

"Я не хочу, щоб країна була ізгоєм у світі, а портрет президента не можна було повісити у шкільному класі перед дітьми", - додала вона.

Одразу після ефіру на каналі розпочався показ фільму про Тимошенко. У ньому проводиться паралель між Тимошенко і Маргарет Тетчер.

У фільмі створено образ Тимошенко як жінки ніжної, сильної, чесної, працьовитої, незламної, чиновника, яку зраджували політики й зокрема президент Віктор Ющенко. Але яка "присяглася Україні і буде з нею до кінця в будь-якому статусі".

Фільм закінчується словами Тимошенко, задушевним голосом: "Де б я не була, я є Україна".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування