Ющенко клянеться, що був свідком у справі банку "Україна"

П'ятниця, 15 січня 2010, 22:42
Президент Віктор Ющенко заявив, що проходив по кримінальній справі щодо банку "Україна" як "добросовісний свідок".

Про це він сказав в ефірі Шустер Live, відповідаючи на питання про закриття кримінальної справи щодо розкрадання і матеріального збитку в розмірі 2 мільярди радянських рублів у банку "Україна", де Ющенко був заступником голови, після його обрання президентом.

"Я вам даю слово, ви можете сюди покликати генпрокурора і запитати, чи був прецедент по будь-якій справі за 5 років, щоб я підняв трубку і сказав: "Пане генпрокурор, мені не подобається рішення Генпрокуратури", - сказав він.

"Я вам даю слово президента, мене це принижує. Я по цій справі проходив, перш за все, як добросовісний свідок. У чому моя вина?", - наголосив Ющенко.

"У 1989 році банк "Україна", де я був заступником голови, проводив по 70 клієнтах розрахунки з банком Росії по конвертації вільноконвертованої валюти", - розповів глава держави.

"Банк "Україна" виконав всі інструкції для того, щоб грамотно скласти платіж і дати доручення російському банку на проведення операції під зустрічну гарантію", - зазначив він.

Ющенко наголосив, що "російський банк цих зобов'язань не виконав і у нас, як тоді говорили, застрягли ті два мільярди рублів у Росії".

"Ми звернулися до Генпрокуратури відкрити кримінальну справу і забрати з РФ гроші, які належать суб'єктам господарювання в Україні", - заявив президент.

"Справа була відкрита. Жодна людина з банку "Україна" не засуджена і не звинувачена в тому, що вона здійснила злочин", - підкреслив Ющенко.

За його словами, з банку "Україна" були проведені грамотні фінансові доручення. "Проблема не в банку-кореспонденті з України. Проблема виникла в російському банку", - зазначив він.

"Жодна людина не понесла відповідальності не тому, що її хтось прикривав, а тому, що навпаки, банк "Україна" постраждав", - наголосив президент.

Як відомо, кримінальна справа щодо банку "Україна" була закрита у зв'язку з закінченням терміну давності. Після обрання Ющенка президентом і призначення генпрокурором Олександра Медведька, справа була перекваліфікована у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування