ЦВК не збирається поки реєструвати "очі й вуха" з Грузії

Неділя, 17 січня 2010, 11:43

Центрвиборчком поки не планує розглядати питання про реєстрації офіційних спостерігачів від Грузії, незважаючи на рішення Вищого адміністративного суду.

Про це заявив голова ЦВК Володимир Шаповал, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що ЦВК відомо про рішення ВАСУ, за яким Центрвиборчком зобов'язаний розглянути питання про реєстрацію більше 2 тис. офіційних спостерігачів від Грузії.

Але, пояснив Шаповал, станом на 10.00 неділі в секретаріаті ЦВК поки не зареєстровані проекти рішень членів ЦВК з даного питання.

Шаповал повідомив, що якщо проект постанови ЦВК з даного питання буде внесений, то комісія проведе засідання і розгляне це питання.

Разом із тим, він не відповів, чи прийме ЦВК рішення про реєстрацію грузинських спостерігачів чи про відмову реєстрації.

Шаповал підкреслив, що суд зобов'язав ЦВК не ухвалити рішення про реєстрацію грузинських спостерігачів, а лише розглянути дане питання.

Раніше уповноважений представник Віктора Ющенка в ЦВК Андрій Парубій повідомив, що Вищий адміністративний суд зобов'язав ЦВК на найближчому засіданні розглянути питання щодо реєстрації спостерігачів із Грузії.

Крім цього, Вищий адмінсуд підтвердив неправомірність дій ЦВК з відмови зареєструвати грузинських спостерігачів, повідомила прес-служба БЮТ.

Таким чином, суд вирішив залишити в силі рішення Київського апеляційного адміністративного суду про необхідність реєстрації спостерігачів із Грузії, хоча ЦВК просила ВАСУ визнати правомірним свої дії.

17 січня БЮТ повідомив про побиття в Донецьку журналістів ведучого грузинського телеканалу "Імеді" й звернув до правоохоронних органів з вимогою негайно розслідувати напад і притягнути винних до відповідальності.

Крім того, пізніше повідомляли, що в Донецькій області декількох грузинів, які були зареєстровані як журналісти, узяли під варту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування