Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" звинувачують людей Тимошенко й Луценка в зриві виборів у Криму

Неділя, 17 січня 2010, 14:06

Партія регіонів звинувачує Блок Юлії Тимошенко й Міністерство внутрішніх справ у спробах зірвати вибори президента в Криму.

Як сказано в заяві ПР, у штаб Партії регіонів надходить інформація про те, що представники БЮТ у деяких виборчкомах Криму вимагають від комісій виконувати "рішення Апеляційного адміністративного суду Києва", стверджуючи, що голосування вдома може проводитися тільки за наявності медичної довідки.

На ранок неділі Центральна виборча комісія України, який підзвітні місцеві комісії, не отримувала повідомлення про таке рішення суду.

Однак прихильники Тимошенко як аргументи пред'являли "ксерокопії судового рішення без печаток, що не є документом і не може бути приводом для яких-небудь дій", заявляє ПР.

За словами "регіоналів", такі дії БЮТ зафіксовані в Залізничному районі Сімферополя, Сімферопольському і Бахчисарайському районах.

"Більше того, у спробах змусити виборчі комісії виконувати міфічне рішення суду беруть участь і представники МВС", - говориться в заяві ПР.

За даними "регіоналів", у першій половині дня в неділю в окружну комісію №2 прибула людина, яка представилася як заступник начальника кримського управління МВС генерал Віктор Чепак (який до лютого 2009 року працював в управлінні міліції Закарпатської області). Його супроводжував начальник відділу громадської безпеки Сімферопольського управління МВС Валерій Грицай.

"Вони зажадали від голови окружної комісії поширити рішення київського суду в дільничні комісії і виконувати його. Голова комісії Тетяна Шукшина відмовилася виконати вимогу міліціонерів. Після цього генерал Чепак став погрожувати членам комісії кримінальною відповідальністю за невиконання рішення суду", - говориться в заяві ПР.

"Комісія у відповідь прийняла постанову про порушення виборчого законодавства і звернулася в прокуратуру зі скаргою на дії співробітника МВС", - додається в ньому.

Партія регіонів закликає членів дільничних і окружних виборчих комісій "не піддаватися на провокації БЮТ, і негайно повідомляти в прокуратуру про усі випадки перевищення повноважень співробітниками МВС".

Як відомо, у неділю вранці голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що станом на 10:00 дня виборів у Центрвиборчком не надходило рішення Київського апеляційного адмінсуду про те, що виборець для голосування вдома має обов'язково надати довідку.

Однак пізніше заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна повідомила, що в ЦВК уже надійшло це рішення, але Центрвиборчком ще не виробив позиції щодо нього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
10:07
Киян просять розповісти, де і як вони стикалися з корупцією у столиці
10:05
Вчені дослідили, чому 41 тисячу років тому Земля постраждала від космічних променів
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
Усі новини...