Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Батька Януковича обізвали нацистом, а Азаров написав листа мертвим

Неділя, 17 січня 2010, 15:41
У день голосування виборцям у поштові скриньки вкидаються листи з обвинуваченням на адресу кандидата на посаду президента Віктора Януковича про те, що його батько нібито служив начальником поліції при фашистському режимі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на конверті зазначена київська адреса Всеукраїнської громадської організації жертв нацизму.

У своєму відкритому листі в Центральну виборчу комісію голова організації Яковенко просить ЦВК вивчити факт нібито співробітництва батька Януковича з фашистами, дати юридичну оцінку і відсторонити кандидата від участі в президентських виборах.

"Якщо вірити обнародуваним архівом документам, то Федір Володимирович Янукович,1923 року народження, рідний батько Віктора Федоровича, служив начальником поліції Радошковицького району на території окупованої фашистами Білорусії і по закінченні війни був висланий у Сталінську область УРСР, у 1960 році перейменовану в Донецьку область", - говориться в листі.

У свою чергу, як повідомив заступник губернатора Харківської області Сергій Стороженко, Партія регіонів в особі Миколи Азарова напередодні президентських виборів розсилала свої агітаційні матеріали за адресами померлих людей.

Одна з таких агіток прийшла на адресу мами заступника губернатора, яка померла ще торік, повідомляє Обком.

За його словами, цей випадок відбувся за день до першого туру виборів.

"У своєму прагненні одержати перевагу на виборах за будь-яку ціну "регіонали" доходять до надзвичайного цинізму. Не секрет, що місцева влада часто не стільки через помилки, скільки свідомо не викреслює зі списків виборців померлих, щоб одержати необхідну кількість "мертвих душ", які "проголосують" за кого треба", - заявив він.

"Але щоб при цьому ще і найнахабнішим чином розсилати на їх адресу агітаційні листівки... Обіцяти моїй померлій 20 липня 2009 року мамі підвищення пенсії і повернення міфічних боргів, можуть тільки абсолютно аморальні люди", - сказав Стороженко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування