Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В українських виборах перемогли відносини з Росією - експерт

Понеділок, 18 січня 2010, 08:00
Переможцем виборів президента України 2010 року можна вважати російсько-українські відносини.

Таку думку висловив глава представництва фонду Аденауера в Україні Ніко Ланґе в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

"Три переможці першого туру виборів мають значно більш дружню позицію стосовно Росії, ніж президент Ющенко", - зазначив він.

"Очевидно, що з наступним президентом України Росія буде розумітися краще, ніж з нинішнім. Тож російсько-українські відносини можна назвати переможцями нинішніх виборів", - впевнений Ланґе.

Водночас, він вважає, що "зовнішньополітичний курс України значною мірою не зміниться" після цих виборів.

"В основних питаннях зовнішньої політики програми усіх лідерів президентських перегонів - Януковича, Тимошенко, Тігіпка і Яценюка - практично не відрізняються. Всі хочуть запровадження зони вільної торгівлі з Євросоюзом, співпрацювати з ЄС заради модернізації країни та залучення інвестицій", - сказав Ланґе.

"Водночас, всі ці кандидати наголошують на стратегічних партнерських відносинах з Росією, насамперед заради економічної співпраці", - додав глава представництва фонду Аденауера в Україні.

Він також зазначив, що "вже минули часи, коли українці чи західні партнери України очікували від виборів революційних змін".

"Тут, в Україні, відбувається важкий еволюційний процес, який потребує неабиякої витримки. Але у цьому немає нічого поганого. Провідні політики в Україні зрозуміли: немає, приміром, сенсу негайно вимагати членства України в ЄС. Треба насамперед втілювати в Україні європейські стандарти життя", - сказав Ланґе.

"Це навчальний процес із позитивними результатами. Еволюціонують не лише суспільство і політична система, але й окремі політики. Порівняйте, приміром, Януковича зразка 2004 року і нинішнього Януковича", - додав він.

Водночас, на думку експерта, третє місце Сергія Тігіпка, яке засвідчують попередні результати виборів, підтверджує, що в Україні є потреба у нових політичних силах.

"Гадаю, на дострокових парламентських виборах, які вельми імовірні, його політична сила відіграватиме важливу роль", - сказав він.

"Українці втомилися від трійці Ющенко, Тимошенко, Янукович, які по черзі обіймають провідні владні посади - але крім особистих суперечок вони не продемонстрували жодних політичних результатів. Тігіпко використав цю нішу, позиціонувавши себе як прагматика, який знає, як показати результат", - зазначив Ланґе.

На запитання про другий тур виборів президента України він сказав: "Для політичної стабільності важливо, аби у другому турі ми побачили суттєвий відрив переможця. Адже в іншому разі суперечки щодо правомірності результату будуть безкінечними".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:02
Польща, США та країни Балтії почали спільні навчання військово-повітряних сил
01:05
Президент Румунії готовий обговорити відправку системи Patriot в Україну
00:32
оновлюєтьсяРосіяни запустили по Україні безпілотники і б’ють "швидкісними цілями"
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відео, доповненоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
Усі новини...
Реклама: