У Ющенка радять не поспішати "ставити крапку" в його кар'єрі

Понеділок, 18 січня 2010, 09:51

Президент Віктор Ющенко має обдумати ситуацію після програшу на виборах та визначитися щодо свого майбутнього в політиці.

Про це заявила заступник глави його секретаріату Марина Ставнійчук в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

"Неперемога на виборах для діючого президента - це непроста ситуація", - визнала вона.

Водночас, Ставнійчук пропонує не поспішати "ставити крапку на політичній кар'єрі Ющенка".

"На цьому етапі важливо захистити те, що він вибудовував для цієї держави" - зазначила соратниця чинного глави держави.

Ставнійчук наголосила, що Ющенко завжди залишиться президентом, бо цей статус закріплюється пожиттєво.

Водночас, запитання щодо того, чому Ющенко критикував Юлію Тимошенко і таким чином додавав голосів Віктору Януковичу, вона переадресувала керівникам виборчої кампанії чинного президента.

"У мене були свої зауваження і по перебігу, і по підходах до виборчої кампанії", - визнала Ставнійчук, але не конкретизувала.

"Ця поразка дасть можливість тим, хто дивився в різні боки, але рухався в одному напрямку, консолідуватися. Не кожна поразка є початком кінця, можливо поразка буває і початком перемог", - зазначила вона.

"Можливо, потрібна нова конфігурація в команді (Ющенка), нова тактика", - припустила Ставнійчук.

Вона не виключила, що команда Ющенка піде на дострокові парламентські вибори, бо провести фракцію до Верховної Ради має шанс кожен, хто отримав більше 3% голосів на цих президентських виборах.

"За тією системою цінностей, яку він (Ющенко) захищає, він дійсно може виглядати як батько нації, інше питання, що коло батька нації має стояти дієва прагматична команда", - зауважила Ставнійчук.

Щодо другого туру президентських виборів заступник глави секретаріату підкреслила: "Глава держави у такий складний виборчий період залишається главою держави, а відтак гарантом чесного виборчого процесу".

Ставнійчук запевнила, що у Ющенка немає намірів залишитись президентом всупереч результатам виборів в разі сценарію судового оскарження виборів після другого туру: "Не думаю, що в нього є такий настрій і таке переконання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News