Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГОЛОВІ ЦВК НЕ ЗАВАЖАЮТЬ ПІСНІ ЯНУКОВИЧА

Понеділок, 18 січня 2010, 12:17

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал заявляє, що ЦВК не отримувала жодних скарг на проведення виборів від кандидатів у президенти.

"Останні  документи, які я розписував буквально 20 хвилин тому  - жодних скарг серед претендентів у президенти не було. Але це, вибачте, мертвий сезон, пауза. Хоча бувають такі скарги, що читаєш, і ти бачиш, що вони наперед заготовлені", - сказав Шаповал

"Стосовно загальних заяв про численні порушення і численну відсутність, я не апелюю такими поняттями. Ці поняття "численні, багаточисельні, суцільні" - це більше літературні метафори. Очевидно - є проблеми, і ці проблеми пов'язані з історіями, про які я зараз не хотів би говорити. Готовий після завершення процесу ці історії ще раз розказати", - сказав Шаповал.

"Але реєстр є, списки, повірте мені, на порядок більш досконалі, ніж це було на попередніх виборах. Удосконалення держрєстру підтверджується постійно в режимі он-лайн. Всі ті недоречності, проблеми, які виникали,у день голосування, очевидно будуть виправлені ЦВК, але  повторюю в межах закону", - Шаповал.

Водночас, відповідаючи на питання, як він реагує на акцію під ЦВК, Шаповал сказав, що це його зовсім не дратує і він не вважає це тиском ПР на ЦВК.

"Я не знаю, що це відбувається, я чую через скло -  музика. Але це музика, яка не дратує, слава богу. Були часи коли ми сиділи влітку і вікна були відчинені і музика дратувала членів ЦВК", - сказав Шаповал.

Водночас він додав, що не може сказати, правильно це чи ні.

"У нас колись з'явилась така практика в Україні, не дуже давно. Коли натяки на масові заходи проводяться під час важливих державних процедур - вибори це ж важливий державний процес - біля приміщень, де розташовані державні органи. Сказати, що це якийсь тиск - та в жодному разі", - запевнив голова ЦВК.

Він додав, що цю акцію пояснюють посилами про те, що результати можуть бути неправильно трактовані і потребують захисту.

"Деякі посили, які лунають, змушують цих людей нібито захистити ЦВК. Я особисто ніякого захисту не потребую. Але якщо таке бажання є, то чому б і ні. Ніякої проблеми психологічної я особисто не бачу. Це продовження практики, яка склалася десь з 2005 року але це в жодному разі не є проявом демократії, це якраз є неправильне розуміння демократичної влади", - запевнив Шаповал.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування