У Національному екзит-полі обурені заявами, що їх купили

Понеділок, 18 січня 2010, 13:43
Керівництво "Національного екзит-полу" обурено звинуваченнями деяких політичних сил у тому, що їх екзит-пол "куплено".

Про це йдеться у зверненні керівників екзит-полу до політиків, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Хочу висловити протест проти звинувачень політиків проти соціологів. Екзит-поли виконані професійними компаніями, розходження в даних усіх екзит-полів не є драматичним, результат якісно однаковий, порядок рейтингів усіх кандидатів збігається", - сказано в ньому.

У документі підкреслюється, що "Національний екзит-пол" проводився за методологією, що відрізняється від методології інших екзит-полів, і "це предмет для професійного аналізу та обговорення фахівців у галузі методології соціологічних опитувань, а не політиків".

Керівництво "Національного екзит-полу" наполягає на тому, що "відмінність у даних екзит-полів, проведених взимку в складних погодних умовах, не дають підстав у звинуваченні і нас, і наших колег у навмисному спотворенні отриманих даних".
  
Звернення підписали науковий керівник "Національного екзит-полу", генеральний директор КМІС Володимир Паніотто, науковий консультант "Національного екзит-полу", президент КМІС Валерій Хмелько та координатор "Національного екзит-полу", виконавчий директор КМІС Наталія Харченко.

Раніше деякі представники Партії регіонів заявляли про те, що Національний екзит-пол куплено.

Як відомо, екзит-поли у першому турі виборів проводили 4 організації. Дані трьох з них - екзит-полу "Савік Шустер Студіо", "Інтера" та ICTV - майже не відрізнялися і показували розрив між Віктором Януковичем та Юлією Тимошенко у 10%-11%.

Натомість, згідно з даними Національного екзит-полу, розрив між Януковичем і Тимошенко склав трохи більше 4%.

Юлія Тимошенко назвали усі екзит-поли, крім Національного, сфальсифікованими.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News