Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони: Тимошенко запросила в Україну бійців. Готувався зрив виборів

Вівторок, 19 січня 2010, 09:48
 

Партія регіонів вимагає від правоохоронців розслідувати спроби втручання іноземних громадян у виборчий процес в Україні.

Про це з трибуни парламенту у вівторок заявив регіонал Володимир Сівкович.

Він сказав, що кандидат у президенти Юлія Тимошенко запросила в Україну збройні формування Грузії, "які могли тут спокійно набрати зброї, бо грузини під час президентства Ющенка, коли відкрили наші кордони, коли вигнали з Росії весь криміналітет, він весь приїхав сюди".

"Ми були на межі масових безпорядків, на межі введення надзвичайного стану. Готувався зрив виборів", - заявив Сівкович.

Він, зокрема, зазначив, що у день виборів "до Донецька і Луганська чартерними рейсами прибула значна кількість громадян Грузії, які намагалися проникнути на виборчі дільниці".

"З осіб, які намагалися зареєструватися, півтори тисячі осіб - це люди без жодної професії. Серед них - лише одна жінка, решта - чоловіки до 45 років", - сказав Сівкович.

Він послався на роздруківки розмови нібито між Тимошенко і президентом Грузії Михаїлом Саакашвілі, опубліковані в інтернеті, в якій Тимошенко нібито дякує керівництву Грузії за направлення в Україну "так званої команди".

"Серед них - сотні бійців "Омону" внутрішніх військ Грузії. Саакашвілі стверджує, що грузинські спостерігачі приїхали в Україну на прохання українців і за згодою партій. Партія регіонів ніякої згоди на приїзд Омону внутрішніх військ Грузії не давала", - обурився Сівкович.

Він також зазначив, що в українських ЗМІ "опубліковані розмови грузинських високопосадовців - міністра внутрішніх справ Мерабішвілі та голови парламентського комітету з питань безпеки та оборони Гіві Таргамадзе".

"Таргамадзе погрожує у неприродній спосіб зґвалтувати Донецьк, погрожує нам війною", - сказав Сівкович, попросивши спікера Володимира Литвина включити ці записи.

Литвин поставив це питання на голосування, але депутати його не підтримали.

На це Сівкович пообіцяв скликати прес-конференцію, на якій продемонструвати ці записи.

"У розмові між Мерабішвілі і Таргамадзе останній говорить, що стоять літаки, набиті борцями... Стоять 300 омонівців і вони не можуть прилетіти в Грузію. Він просить звернутися до представників Юлії для того, щоб вони прислали свої літаки", - розповів він.

"Друга розмова - між Костянтином і Таргаладзе, де Таргаладзе говорить: "Если нас не зарегистрируют, я этот город...". Мені соромно сказати це слово! Я роздам роздруківки, ви почитаєте. Грузин каже про те, що він Донецьк "отымеет". Таргаладзе - це керівник бойовиків, який керував загонами бойовиків під час революції троянд у Грузії. І таких людей нам присилають в Україну", - додав Сівкович.

Він заявив, що Партія регіонів вимагає від СБУ, МВС, Прикордонної служби, Генпрокуратури, Служби зовнішньої розвідки "негайно провести розслідування викладених фактів, визначити, з якою метою громадяни України та інших країн намагалися втрутитися у виборчий процес у Луганській, Донецькій, Дніпропетровській областях".

"Ви уявіть, щоб комуністи прислали китайський спецназ, Партія регіонів звернулася до Росії і направила на Галичину російський спецназ і чеченців", - сказав Сівкович.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: