Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв нарешті відправляє посла в Україну і додав статус

Вівторок, 19 січня 2010, 14:55
 

Президент Росії Дмитро Медведєв доручив Михайлу Зурабову приступити до виконання своїх обов'язків посла Росії в Україні.

Про це він заявив у ході робочої зустрічі з Зурабовим, передає Газета.ру з посиланням на ИТАР-ТАСС .

"Позавчора в Україні пройшли вибори - перший тур. Я сподіваюся, що в результаті остаточного підбиття підсумків в Україні виникне дієздатна ефективна влада, налаштована на розвиток конструктивних, дружніх і усебічних відносин з Російською Федерацією", - сказав він.

"Я думаю, що вам належить приступити до виконання посади посла в Україні і намагатися внести максимальний вклад у зміцнення дружнього характеру відносин між нашими країнами", - сказав Медведєв.

Він також повідомив, що підписано указ про те, щоб Зурабов буде не тільки надзвичайним і повноважним послом Росії в Україні, але і спеціальним представником президента Росії по розвитку торгово-економічних зв'язків з Україною.

"Цей документ набирає сили з моменту підписання, так що у вас тепер два статуси - посольський і спецпредставницький", - сказав він.

"З цими двома статусами, я сподіваюся, ви зможете налагодити всебічні зв'язки і з новим керівництвом України, і з політичними елітами, і з представниками громадськості", - сказав Медведєв. 

Колишній посол Віктор Черномирдін також поєднував статус посла і спецпредставника.

Раніше Медведєв неодноразово давав зрозуміти, що відправить посла в Україну тільки після президентських виборів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування