Герман: Тимошенко згортає свободу слова в Україні

Середа, 20 січня 2010, 11:44

"Регіоналка" Ганна Герман звинувачує прем'єра Юлію Тимошенко у небувалому тиску на журналістів.

"Тимошенко чинить безпрецедентний тиск на журналістів, змушуючи їх видавати в ефір лише контрольовані її штабом матеріали", - заявляє вона, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Особливий тиск з боку штабу Тимошенко відчувають обласні телерадіокомпанії. До мене як до голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації звертаються багато журналістів зі скаргами", - зазначила Герман.

За "найсвіжіший приклад" вона навела звернення Олександра Опанасенка з Київської державної регіональної телерадіокомпанії 20 січня.

"Він заявив, що їх змушували в день виборів публікувати лише дані Національного екзит-полу, який давав кращий прогноз для Тимошенко", - сказала Герман.

"Також сьогодні, 20 січня, їм надійшла команда зі штабу Тимошенко транслювати сьогодні привітання Тимошенко з Хрещенням Господнім. І коли журналісти заявили, що свято Хрещення Господнього було вчора, і сьогодні транслювати привітання недоречно, їм відповіли досить брутально: "Це - не ваше діло це вирішувати, вам сказали - ви робіть", - розповіла вона.

За словами Герман, ці факти непоодинокі.

"Численні факти тиску на журналістів, спроби їх підкупу з боку штабу Юлії Тимошенко, факти, коли масово видавалися посвідчення партійної бютівської газети невідомим особам з Грузії, які прибули на прохання Тимошенко від президента Саакашвілі, надзвичайно тривожать", - заявила "регіоналка".

"Ми бачимо реальні спроби з боку Тимошенко згортати свободу слова в Україні і звертаємося до світової спільноти, до української громадськості за підтримкою і допомогою не дозволити повернути в Україну цензуру влади", - наголосила Герман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News