Яценюк не підтримає нікого на фініші й іншим радить не "торгуватись"

Середа, 20 січня 2010, 14:08

Арсеній Яценюк не підтримуватиме жодного із кандидатів у президенти у другому турі виборів.

Про це він повідомив журналістам, зазначивши, що відповідне рішення прийняла у середу політрада партії "Фронт змін", яку він очолює.

"Я заявив свою принципову позицію ще у ніч виборів. Адже ті виборці, які голосували за Яценюка, проголосували за нову Україну. Вони голосували за інших політиків", - сказав Яценюк, повідомляє УНІАН.

"Тому моя принципова позиція залишилася незмінною. Перше - я обов'язково піду на вибори, друге - я обов'язково проголосую у графі "не підтримую жодного кандидата", - заявив лідер "Фронту змін".

"Я і моя політична сила боролися саме з Тимошенко і Януковичем, саме з тим політичним режимом, який має бути зміщений в Україні", - наголосив Яценюк.

За його словами, у партії "Фронт змін" вважають, що українці голосували за "якісно іншу країну" - і ті виборці, які віддали свій голос за нього, використали перший шанс до змін.

Яценюк повідомив, що його політична сила братиме участь у виборах до місцевих органів влади, у можливих дострокових парламентських виборах, а також у наступних президентських виборах.

"Тому те ядро українців, які хочуть якісно іншого життя, які хочуть змін у країні, вони зможуть проголосувати ще раз, тому що це тільки початок, це перший крок", - сказав він.

"Я хотів би звернутися до інших кандидатів у президенти, які вважають себе чи то новими особистостями, чи хочуть ототожнювати із собою зміни у країні. Якщо ви за зміни - не торгуйтеся. Якщо ви за зміни - не перетворюйтеся у політичний базар. Не виборюйте посади, боріться за Україну, боріться за її майбутнє. Не йдіть ні на які політичні змови", - заявив Яценюк.

Він наголосив, що "Фронт змін" буде йти зі своєю позицією "на всі вибори, захищати кожного українця, який за нас проголосував, який за нас проголосує".

"Через терни - до зірок. Це наше гасло", - сказав Яценюк, який на попередніми результатами першого туру виборів президента-2010 став четвертим серед кандидатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування