Тимошенко поставила ультиматум Arcelor Mittal

Четвер, 21 січня 2010, 14:25

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає від власників ВАТ "Arcelor Mittal Кривій Ріг" з 1 січня 2010 року підвищити зарплату працівників на 25%.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це вона повідомила виступаючи перед трудовим колективом ВАТ у четвер.

"Я поставила дуже жорстку вимогу, і ця вимога буде мною проконтрольована, аж до її реалізації. Я поставила вимогу, що з 1 січня 2010 року зарплата повинна бути піднята на 25%", - заявила вона.

За словами Тимошенко, відповідне рішення власник має ухвалити до кінця поточного місяця.

У свою чергу, після прийняття такого рішення прем'єр-міністр пообіцяла розглянути можливість продовження участі підприємства в меморандумі з металургами.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі підприємства, середня зарплата по ВАТ складає 3700 грн.

"Arcelor Mittal Кривій Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

Основними ринками збуту металопродукції підприємства є регіони Близького Сходу, Європи, Африки, Алжиру, ЄС і Східної Європи.

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...