Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рішення про визнання Сталіна винним у Голодоморі набуло чинності

Четвер, 21 січня 2010, 15:26

Рішення Апеляційного суду Києва про визнання керівників більшовицького тоталітарного режиму винними в геноциді в Україні в 1932-33 роках набуло чинності.

Це рішення було ухвалене судом 13 січня цього року.

За інформацією працівників СБУ, протягом 7 днів із моменту оголошення цієї ухвали ніхто не оскаржив її у касаційному порядку, і таким чином вона набула чинності, повідомляють "Українські новини".

Раніше СБУ повідомила, що 13 січня Апеляційний суд Києва визнав більшовицьких лідерів СРСР і УРСР винними в організації в 1932-1933 роках голодомору-геноциду в Україні.

Суд визнав, що його вчинили, зокрема: генсек ЦК ВКП(б) Йосип Сталін (Джугашвілі), член ЦК ВКП(б), голова Ради народних комісарів СРСР В'ячеслав Молотов (Скрябін), секретарі ЦК ВКП(б) Лазар Каганович і Павло Постишев, член ЦК ВКП(б), генсек ЦК Компартії більшовиків України Станіслав Косіор, член ЦК ВКП(б), голова Ради народних комісарів УРСР Улас Чубар, член ЦК ВКП(б), другий секретар ЦК КП(б)У Мендель Хатаєвич.

За інформацією СБУ, рішенням суду підтверджені висновки слідчих Служби безпеки України про організацію штучного створення життєвих умов, розрахованих на часткове фізичне знищення української національної групи.

Водночас, у зв'язку зі смертю обвинувачених суд закрив кримінальну справу, порушену СБУ в травні 2009 року за ч.1 ст.442 Кримінального кодексу України (геноцид).

У свою чергу, онук Йосипа Сталіна Євген Джугашвілі зажадав від генпрокурора України порушити кримінальну справу проти співробітників СБУ і суддів, які ухвалили рішення в цій справі.

Він назвав обвинувачення України "брехливим", не відповідним законодавству України та нормам Європейської конвенції про захист прав людини.

Євген Джугашвілі зажадав порушити кримінальну справу проти осіб, які "опорочили" його діда, і домогтися їх покарання.

Відповідно до висновку судової науково-демографічної експертизи Інституту демографії і соцдосліджень імені Птухи НАН України, у результаті вчиненого геноциду в Україні загинули 3 млн 941 тис. осіб.

Кумулятивні втрати України внаслідок Голодомору 1932-1933 років, як повідомляла СБУ, склали 10 млн. 63 тис. людей.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування