Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розслідуванню ДТП за участю Омельченка заважають сніг і лід

П'ятниця, 22 січня 2010, 15:19

Просуванню розслідування в справі за фактом ДТП за участю депутата НУ-НС Олександра Омельченка перешкоджає сніг і лід на дорозі, де відбулася аварія.

Про це повідомив начальник центру громадських зв'язків ГУ МВС у Києві Володимир Поліщук кореспонденту "ЛІГАБізнесІнформ" за фактом відповідного запиту.

"На даний момент, кримінальна справа перебуває на стадії розслідування. Проведено декілька експертиз", - сказав він.

"Зараз правоохоронні органи запланували провести відтворення обставин події. Однак необхідно дочекатися, коли зійде сніг, щоб було видно бровку, розмітку, проїжджу частину. Це дуже важливо для такої процедури", - пояснив Поліщук.

Водночас, начальник центру громадських зв'язків зазначив, що є й інший вихід із ситуації. За його словами, Омельченко не виключає, що спробує самостійно відшукати необхідну техніку, яка зможе розчистити потрібну ділянку дороги.

"Усе це необхідно для того, щоб можна було провести слідчий експеримент", - сказав Поліщук.

На зауваження, що сходження снігу й потеплення можна чекати декілька місяців, аж до весни, він сказав: "Можна чекати і до весни, а можна розчистити".

"Після того як будуть відомі обставини події, коли вони будуть задокументовані, тоді можна буде призначити комплексну експертизу, яка об'єднає в собі трасологічну, автотехнічну, судово-медичну експертизи", - сказав Поліщук про перспективи ходу розслідування.

Щодо орієнтованої дати, коли можна чекати результатів розслідування, представник МВС зазначив, що відповідно до чинних норм це - 2 місяці, "але якщо є причини, з яких необхідно продовжити термін досудового розслідування, тоді відповідною постановою суду можна цей термін продовжити".

"Термін - 2 місяці з моменту порушення кримінальної справи. З завершенням цих 2 місяців правоохоронні органи інформують прокуратуру про зроблену роботу, про стадію розслідування, і далі за поданням прокуратури суд може продовжити цей термін ще на 2 місяці", - пояснив він. Як правило, такі справи порушуються в день аварії.

Також Поліщук зазначив, що найчастіше кримінальні справи щодо ДТП не розслідуються дуже швидко. "Це зумовлено значною кількістю експертиз. Буває по-різному. Буває, слідство по ДТП триває 2 місяці, буває, це розтягується на роки", - сказав він.

"Ліга" зазначає, що перші незначні опади у вигляді мокрого снігу в столичний регіон прийшли на початку другого тижня грудня - через два тижні після ДТП за участю Омельченка, яке сталося 24 листопада 2009 року на виїзді з села Чапаєвка, у результаті якого помер пішохід.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...