Яценюк придумав свої правила бою Тимошенко і Януковича

П'ятниця, 22 січня 2010, 21:02
Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк пропонує вважати другий тур виборів недійсним, якщо проти обох кандидатів проголосує більшість виборців.

Відповідний законопроект він зареєстрував у парламенті, повідомляє прес-служба партії.

Також, згідно з законопроектом, другий тур визнається недійсним, якщо у повторному голосуванні візьме участь менше половини загальної кількості виборців.

"У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що чинна редакція закону про вибори дозволяє отримати пост президента кандидату, якого під час повторних виборів не підтримує більшість виборців", - наголосила прес-служба.

"У документі зазначено, що викривлення волевиявлення можливе навіть якщо більшість виборців прямо висловляться проти обох кандидатів, поставивши у бюлетенях відмітки навпроти графи "не підтримую жодного кандидата", - йдеться у повідомленні.

Яценюк переконаний, що існує реальна загроза реалізації дійсного народного волевиявлення під час повторних виборів президента у 2010 році.

За словами політика, перший тур виборів президента засвідчив, що більше половини виборців України не підтримують ні прем'єра Юлію Тимошенко, ні лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

"Мета законопроекту тільки одна: якщо ви підете на вибори і проголосуєте в графі "не підтримую жодного з кандидатів" і таких буде більше 50%, тоді призначаються повторні вибори, на яких ні Тимошенко, ні Янукович не фігуруватимуть як претенденти на посаду президента", - сказав він.

"Так само будуть призначені повторні вибори, якщо явка буде менше 50%, і так само ні Тимошенко, ні Янукович не зможуть бути присутнім у виборчих бюлетенях", - наголосив Яценюк.

За словами політика, пропоновані ним законодавчі норми унеможливлять ситуацію, за якої громадяни голосуватимуть не "за" конкретного кандидата, його програму та цінності, які він відстоює, а "проти" іншого кандидата, вимушено підтримуючи першого.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування