Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин попереджає, що Тігіпку крісло не дадуть

П'ятниця, 22 січня 2010, 21:53

Голова Верховної Ради Володимир Литвин сумнівається, що у випадку обрання президентом України Юлія Тимошенко виконає обіцянку про призначення Сергія Тігіпка на посаду прем'єр-міністра.

"Я висловлю свою точку зору, і я не претендую на те, що вона єдино правильна - те, що пропонують перед виборами, не буде реалізовано після виборів", - сказав Литвин в інтерв'ю телеканалові "Рада" у п'ятницю.

"Цілком очевидно, що будуть шукати підтримку тут, у сесійній залі. А скажіть, будь ласка, Сергій Тігіпко, продемонструвавши таку динаміку росту підтримки людей, чи має підтримку в сесійній залі? Розумієте - ні", - пояснив спікер.

За його словами, також будуть демонструватися "сцени ревнощів" у залі парламенту в ході визначення кандидатури прем'єра.

"Ніхто ж не захоче запускати у велику політику свого суперника", - підкреслив Литвин, додавши, що вищесказаного досить, щоб стверджувати, що призначення Тігіпка прем'єр-міністром сумнівно.

"Зараз будуть йти змагання, хто краще скаже, кого запропонує, щоб у такий спосіб спробувати перетягнути до себе симпатиків", - сказав глава парламенту.

Литвин відзначив, що з тактичної точки зору такі заяви кандидатів у президенти - це безпрограшний хід, однак вони не будуть реалізовані.

Литвин заявив також, що вибори в місцеві ради в Україні не будуть проводитися за відкритими списками кандидатів у депутати.

"Я маю сказати чесно, сказати людям: ніякого нового закону про вибори в місцеві органи влади не буде", - заявив він.

"Переможець президентських виборів у цьому не буде зацікавлений, переможений також не буде зацікавлений. Більш того, (переможений) буде намагатися саме через чинну систему (виборів ) компенсувати поразку в фіналі і завести якнайбільше своїх людей у місцеві ради для того, щоб почати знову штурм, але не зверху, а знизу", - відзначив спікер.

За словами Литвина, після завершення президентських виборів якийсь час "будуть з'ясовувати відносини", після цього піде інаугурація нового президента, потім "переділ крісел у Києві", а після цього вже прийде час проводити виборчу кампанію в місцеві органи влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...