Березовський: "Я хотів би, щоб перемогла Тимошенко"

Неділя, 24 січня 2010, 17:31
Бізнесмен Борис Березовський заявив, що хоче перемоги прем'єра Юлії Тимошенко на виборах президента України.

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

"На жаль, Україна зараз стоїть перед вибором між дуже поганим і дуже поганим. Це не означає, що це два однакових зла", - сказав бізнесмен.

"Ні Віктор Янукович, ні Тимошенко, ставши президентом України, не вирішать найголовнішої проблеми - жорсткого протистояння двох частин суспільства. Одна - та, що спрямовується в майбутнє, в цивілізацію, і друга - яка тягне назад, у варварство", - заявив Березовський.

"У цьому виборі між дуже поганим і дуже поганим, - я вже сказав, що величина зла різна, і тому, безумовно, я хотів би, щоб перемогла Тимошенко", - наголосив він.

Крім того, бізнесмен зазначив, що під час передвиборної кампанії "намагався підтримувати Ющенка".

"Фінансово я ніяк не брав участь у цій кампанії, на відміну від 2004 року, коли підтримував демократичні інститути в Україні", - сказав він.

Також Березовський заявив, що у нього "величезний політичний інтерес" в Україні.

Крім того, за словами бізнесмена, президент Віктор Ющенко "назавжди увійде в історію як великий реформатор України".

"Водночас він увійде в історію України, як людина, яка не змогла реалізувати той величезний потенціал довіри, який йому був наданий. Він міг зробити значно більше", - зазначив він.

За словами Березовського, Ющенко "ідеолог, а не політик, саме політична слабкість призвела до того, що ми сьогодні бачимо".

Бізнесмен також вважає, що "Помаранчева революція" - це рух вперед у цивілізацію".

"Той баланс, який був у 2004 році, він, на жаль, у 2009-му практично такий самий, 50 на 50 приблизно. Ті, хто вибирає між минулим і майбутнім", - сказав він.

"Дійсно, був ясний вектор зміни цієї пропорції на користь тих, хто обирав цивілізоване життя...Змінилося співвідношення приблизно три до двох на користь цивілізованого життя", - заявив Березовський.

"А потім очікування не виправдалися. Безумовно, провина повністю лежить і на Ющенку, і на Тимошенко, тут їх розділяти, на жаль, не можна", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...