Тимошенко обіцяє контроль за доплатами медикам і вчителям

Понеділок, 25 січня 2010, 11:09

Уряд проконтролює питання виплати надбавок медикам та освітянам з 1 січня.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час селекторної наради з губернаторами в понеділок, повідомляє прес-служба уряду.

Вона нагадала про три постанови уряду, які передбачають надбавку у розмірі 50% від окладу бібліотекарям за особливі умови роботи, надбавку з 1 січня у 20% від окладів вчителям, вихователям загальноосвітніх шкіл, викладачам та майстрам профтехучилищ та технікумів, керівникам та їхнім заступникам із числа педпрацівників за вклад у виховання дітей та надбавку за стаж у розмірі від 10 до 30% від посадових окладів медикам.

Тимошенко зазначила, що ці надбавки передбачені як у проекті бюджету на 2010 рік, так і у постанові уряду про виконання бюджету-2010 до ухвалення держбюджету парламентом.

Прем'єр зазначила, що для проведення таких виплат із 1 січня, вона направила в регіони роз'яснення, а також лист щодо здійснення видатків за відсутності бюджету-2010.

За словами Тимошенко, Держказначейство за дорученням уряду під ці цілі у січні додатково перераховує дотації у розмірі майже 1 млрд. грн.

"Це на 1 млрд. більше, ніж у січні 2009 року. Це говорить про те, що саме так планувалися дотації для того, щоб можна було забезпечити виплати заробітних плат з такими надбавками", - сказала вона.

Тимошенко також зазначила, що 22 січня було прийнято рішення про збільшення сум дотацій місцевим бюджетам ще на 500 млн. грн. для забезпечення усіх видатків.

Прем'єр доручила Міністерству фінансів забезпечити перерахування цієї дотації місцевим бюджетам за січень 2010 року; водночас Рада Міністрів Криму, обласні, Київська і Севастопольська, міські держадміністрації та органи місцевого самоврядування повинні забезпечити нарахування та виплату зазначених надбавок у січні цього року.

"Невиплата цих надбавок буде розглядатися як невиконання прямих постанов уряду та усіх директивних документів, які забезпечують виконання цих позицій", - заявила Тимошенко.

За її словами, Мінфіну також доручено встановити контроль за своєчасною виплатою зазначених надбавок у січні 2010 року та надати інформацію особисто прем'єру.

"Це питання буде знаходитися під моїм особистим контролем і я буду контролювати кожну область, кожний район, кожне місто, щоб ми змогли вже в січні місяці започаткувати цей новий порядок доплат для освітян і медичних працівників", - заявила Тимошенко.

Вона подякувала представникам місцевої влади за те, що протягом 2009 року не було зірвано виплату зарплат та пенсій бюджетникам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News