У Тимошенко порадили мерам замовкнути

Понеділок, 25 січня 2010, 18:20
Віце-спікер Микола Томенко (БЮТ) рекомендує міським головам не робити заяв з приводу проблем із фінансуванням через казначейство.

Про це він повідомив під час брифінгу в Чернігові, повідомляє УНІАН.

Томенко порадив міським головам для вирішення фінансових питань більш тісно контактувати з урядом та Мінфіном, спільно шукати вихід із ситуації, додавши, що "прем`єр не дивиться на політичну приналежність мерів - чи то він від "Нашої України", чи то від Партії регіонів".

"Вихід - не у політичних заявах, а у щоденній роботі", - сказав віце-спікер.

Він також зазначив, що наразі в країні існують проблеми з виконанням дохідної частини бюджету, оскільки "через політичну ситуацію усі чекають, що буде далі, а потім - платити чи не платити податки".

На прикладі столиці Томенко уточнив, що бюджет Києва виконується десь на 60%, то ж і державні програми не можуть фінансуватися на 100%. Крім того, не залежно, де виконується бюджет, а де ні, пенсії виплачуються скрізь, сказав віце-спікер.

Крім того, прес-служба Харківської облдержадміністрації повідомила, що губернатор Харківщини Арсен Аваков звернувся до прем'єра Юлії Тимошенко з проханням виділити гроші з резервного фонда на боротьбу з наслідками лютих морозів.

"У Харківській області вже другий день вночі морози за -30 градусів, ситуація дуже складна, і, найімовірніше, ми будемо вимушені використовувати кошти резервного фонду", - зазначив він.

Аваков підкреслив, що зараз доводиться ліквідовувати надзвичайні ситуації, прориви, організовувати окремі пункти харчування і місцепроживання для безпритульних.

У свою чергу Тимошенко відповіла: "Що стосується виділення грошей з резервного фонду, якщо будуть направлені ваші запити, які будуть фінансово і економічно обґрунтовані, ми підемо назустріч Харківській області і обов'язково все врахуємо".

Як відомо, у понеділок Аваков заявив, що підтримає Тимошенко у другому турі президентських виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування