Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія регіонів зібралася зіпсувати депутатам канікули

Понеділок, 25 січня 2010, 19:22
Партія регіонів ініціює на поточному тижні проведення позачергового пленарного засідання парламенту.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" перший віце-спікер Олександр Лавринович.

"Всього два питання, по суті, будуть розглядатися: зміни до закону про вибори президента можуть бути розглянуті і може бути розглянутий звіт про виконання Конституції і законів керівником Міністерства внутрішніх справ під час виборчої кампанії", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, чи знайдеться в парламенті достатня кількість голосів для звільнення голови МВС Юрія Луценка, він висловив упевненість, що більшості депутатів вже очевидно, що лінія поведінки Луценка є несумісною з посадою міністра.

"Тому, я думаю, що є всі підстави сподіватися на те, що така його діяльність отримає належну оцінку в сесійній залі", - зазначив Лавринович.

Перший віце-спікер також припустив, що позачергове пленарне засідання відбудеться "швидше за все, у четвер".

Крім того, він зазначив, що в ході засідання планується розгляд законопроекту про внесення змін до закону про вибори президента.

Пояснюючи необхідність внесення змін у чинний закон про вибори, перший віце-спікер наголосив, що це робиться для того, щоб виборчі комісії змогли безперешкодно встановити результати голосування, незалежно від поведінки представників того кандидата, "який має намір зірвати кворум у комісіях".

"На превеликий жаль, є кандидат у президенти, який, усвідомлюючи неможливість для себе перемогти у виборчій кампанії, робить кроки в напрямку унеможливити підведення підсумків виборів", - сказав Лавринович.

"Цей законопроект спрямований на те, щоб вибір українських громадян відбувся незалежно від волі цього кандидата", - заявив перший віце-спікер.

Як відомо, в даний час депутати знаходяться у відпустці. Наступна сесія повинна відкритися 2 лютого.

У Верховній Раді 25 січня зареєстровано проект постанови, внесений Лавриновичем, про відставку Луценка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування