Українські моряки в Примор'ї оголосили страйк через борги

Вівторок, 26 січня 2010, 08:39

У порту Находка частина екіпажу теплохода "Sea star" (прапор Коморських островів) оголосила безстроковий страйк.

6 моряків із 13-ти - усі громадяни України - вимагають погасити перед ними борги з зарплати й надати їм можливість виїхати на батьківщину, до України.

Про це повідомив представник Міжнародної федерації транспортних працівників (ITF) у Владивостоці Петро Осичанський агентству "Інтерфакс - Далекий Схід".

"За даними моряків, вони вже три місяці не отримували зарплату, борг судновласника перед ними сягає $70 тис.", - зазначив Осичанський.

Він також розповів, що "без цих шести моряків судно не може вийти в море, це основна технічна команда".

"Вантаж вугілля вони прийняли, але теплохід стоїть у порту. Це судно працює на доставці вугілля і курсує між Находкою, Китаєм і Республікою Корея", - додав Осичанський.

Він також зазначив, що моряки відмовляються працювати і через поганий стан самого судна.

"Екіпаж непокоїться за свою безпеку, судно стареньке і може не витримати переходу в штормову погоду", - розповів Осичанський.

За його словами, фахівці порту Находки провели перевірку технічного стану теплохода й виявили багато недоліків.

"На даний час ми почали переговори з судновласником, який знаходиться в Одесі. Відправили йому лист із вимогою вирішити проблеми екіпажу. Крім того, разом із адвокатом найближчим часом буде підготовлено позов до суду про стягнення з компанії-господаря коштів на виплату боргів екіпажеві", - сказав Осичанський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування