Пінчук і Ахметов потрапили у рейтинг найбільш впливових бізнесменів

Вівторок, 26 січня 2010, 11:10
 

Двоє українських бізнесменів потрапили до 50-ки ринків лідерів бізнесів, що розвиваються.

Такий рейтинг у вівторок пропонує газета Financial Times.

Так до рейтингу потрапили власник компанії СКМ Рінат Ахметов та власник корпорації "Інтерпайп" Віктор Пінчук.

"Ми пропонуємо 50 бізнес-лідерів ринків, які вплинули на економіку їхніх регіонів", - зазначається в рейтингу.

Про Ахметова в рейтингу зазначається, що він найбагатший в Україні олігарх і входить до групи бізнесменів, які контролюють більшу частину економіки та політики країни.

Водночас видання зазначає, що ця група бізнесменів не така багата, як російська бізнес-еліта, яка заробила гроші на нафті.

На відміну від російських олігархів, які підпорядковуються Кремлю, українські олігархи навпаки мають величезний вплив на українську політику, зазначає видання, нагадуючи, що Ахметов є депутатом ВР.

Говорячи про Пінчука, видання зазначає, що його бізнес-імперія виросла наприкінці 90-тих років, коли він одружився із донькою тодішнього президента Леоніда Кучми. "Він був активним у політиці та підтримував провладні партії", - пише газета.

Видання зазначає, що його бізнес був під загрозою під час помаранчевої революції, та коли уряд Тимошенко відібрав Криворіжсталь, яку "Пінчук і Ахметов придбали нечесним шляхом".

Але бізнес Пінчука вижив, бо той відійшов від політики, почав просувати інтеграцію України до ЄС та став подавати більш чесну інформацію про всі політичні групи на телеканалах, які входять до його медіа-імперії.

Також у рейтингу є російські бізнесмени Анатолій Чубайс, Михайло Фрідман, Вагіт Алікперов, та Олексій Міллер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News