Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через конфлікт депутатів Україні не затвердили віце-президента в ПАРЄ

Вівторок, 26 січня 2010, 11:20

Парламентська асамблея Ради Європи в понеділок затвердила кандидатури віце-президентів від усіх країн-учасниць асамблеї, крім України.

"Посада віце-президента ПАРЄ за квотою України залишається вакантною", - повідомила прес-служба асамблеї.

Очікувалося, що це місце за посадою займе народний депутат Іван Попеску (Партія регіонів), який очолює українську делегацію.

Але його призначення зірвалося через конфлікт народних депутатів, які входять до складу делегації в ПАРЄ, пише "Комерсант-Україна".

Представники Блоку Юлії Тимошенко і "Нашої України - Народної самооборони" у делегації спробували змістити Попеску з посади голови делегації.

"Ми зібрали більшість голосів за те, щоб відсторонити голову від посади, про що повідомили в бюро ПАРЄ", - стверджує заступник голови делегації Ольга Герасим'юк ("НУ-НС").

Вона звинуватила Попеску в порушенні регламенту, депутатської етики та квотного принципу при розподілі посад у постійних комітетах ПАРЄ.

За словами Герасим'юк, бюро, отримавши документ про відсторонення голови делегації, не стало розглядати його кандидатуру на керівну посаду в ПАРЄ.

Попеску у відповідь звинуватив Герасим'юк у фальсифікації результатів голосування.

"Засідання делегації не було, рішення не приймалося. Ольга Герасим'юк фальсифікувала волевиявлення Миколи Шершуна (депутат блоку Литвина), щоб отримати необхідний 13-й голос (у делегації 24 особи)", - заявив він газеті.

За словами Попеску, він "розмовляв із Шершуном уранці" - і той сказав, що не голосував за його відставку.

"Герасим'юк просто не може собі уявити, що віце-президентом ПАРЄ стане член Партії регіонів і до того ж представник румунської національної меншини", - додав Попеску.

Він запевнив, що бюро ПАРЄ як і раніше визнає його керівником делегації.

Обидві сторони конфлікту заявили про необхідність розглянути спірне питання на початку лютого на засіданні делегації за участю голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...