Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львів на межі дефолту: резервів вистачить тільки на місяць

Вівторок, 26 січня 2010, 18:19
Львів опинився на межі дефолту через блокування коштів міським управлінням Державного казначейства.

Про це повідомив під час прес-конференції директор Департаменту фінансової політики Львівської міськради Олег Іщук.

Він повідомив, що міськрада подала до прокуратури відповідні матеріали і готує судовий позов до Львівського відділення Держказначейства.

За словами Іщука, загальна сума боргу, яку управління Держказначейства заборгувало місту, становить понад 130 млн. грн.

"Наприкінці минулого року і зараз гроші на рахунках громади є, про це свідчать виписки Держказначейства, але перерахувати їх неможливо, бо фактично їх немає. Вони просто зависли у повітрі, ними хтось користується. Це означає юридичний дефолт міста", - зазначив Іщук.

Він наголосив, що "грудневі нарахування ще не відшкодовані, а вже закінчується січень", повідомляє УНІАН.

"Внутрішніх резервів у Львові залишилося, щоб протриматися не більше місяця, а далі - під загрозою зупинки комунальні підприємства, які забезпечують споживачам тепло, воду та електроенергію", - наголосив він.

Крім того, як заявив голова Донецької облради Анатолій Близнюк, Держказначейство, як і раніше, не виконує своїх зобов`язань щодо перерахування коштів на потреби регіону.

"Ми вже неодноразово заявляли про те, що казначейство в ручному режимі працює, розподіляючи кошти. Ми розуміємо, що їх (грошей) реально немає", - сказав він, повідомляє прес-служба облради.

За словами Близнюка, "склалася така ситуація, що не виплачується допомога на утримання дітей, люди телефонують і мені, й до Києва на "гарячі лінії", а там відповідають: ми все виплатили, це у вас на місцях ваші начальники не виплачують гроші".

Він заявив, що треба "назвати речі своїми іменами і сказати, хто є насправді злочинцями".

Близнюк пояснив: "казначейство, як у грудні 2009 року не виконувало своїх зобов`язань з перерахування коштів, так і зараз продовжує їх не виконувати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...