Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Запоріжжі впіймали перших виборчих злодіїв

Середа, 27 січня 2010, 10:11

Затримано підозрюваних у викраденні комп'ютерної техніки з приміщення територіальної виборчої комісії у Запоріжжі за день до першого туру виборів президента.

Про це повідомив на прес-конференції прокурор Запорізької області Валерій Кулаков, повідомляє УНІАН.

За його словами, у правоохоронців є всі підстави стверджувати, що викрадення комп'ютерної техніки з приміщення Орджонікідзевської райадміністрації, відведеного для ТВК №77, здійснене 16 січня, не пов'язане з політичними процесами, а є злочином, скоєним із корисливою метою.

"Є підстави припускати, що це була звичайна крадіжка з метою наживи. Вкрали найдорожче: монітори й системні блоки. Нічого, що могло вплинути на процес виборів в області, вкрадено не було", - пояснив прокурор.

За словами Кулакова, також "у полі зору правоохоронних органів є люди, які займалися аналогічними крадіжками".

"Є троє затриманих за аналогічні злочини, їх перевіряють на причетність до цього злочину. Причому один із них нібито вже дає свідчення, - сказав прокурор".

Як відомо, в ніч із 15 на 16 січня невідомі проникли в приміщення ТВК №77 у Запоріжжі й викрали комп'ютерну техніку, а також пошкодили сейфи, внаслідок чого майно й документація виявилися розкиданими в снігу у дворі.

Через те, що були викрадені два системних блоки, основний і резервний сервери єдиної системи "Вибори", окружна виборча комісія в Запоріжжі на деякий час втратила зв'язок із Центрвиборчкомом напередодні першого туру виборів президента.

За фактом крадіжки міліція порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, сполучена з проникненням у житло або інше приміщення, що завдала значних збитків постраждалому).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування