"Самооборона" хоче, щоб "регіонали" відповіли за "крадіжку" з офісу її депутата

Середа, 27 січня 2010, 14:21

Народний депутат від "Народної самооборони" Олег Новіков звернеться до правоохоронних органів з приводу опечатування його приймальні у Житомирі.

Про це йдеться в його заяві з приводу "проникнення групи депутатів від Партії регіонів" 26 січня у житомирську приймальню Новікова, оприлюдненій прес-службою "НС".

"Опечатаний мій офіс. Це нонсенс", - стверджує Новіков, коментуючи заяву Партії регіонів про виявлення і затримання в офісі "Народної самооборони" у Житомирі близько 10 тонн друкованої продукції, спрямованої на дискредитацію Віктора Януковича.

"Я вже готую всі необхідні запити як в Генеральну прокуратуру, так і в Службу безпеки України і Міністерство внутрішніх справ: на яких підставах опечатана приймальня народного депутата?", - обурюється він.

"Я хочу побачити ухвалу суду, згідно якої ці дії проведені. Я упевнений, що такої ухвали немає. Інакше буде створений прецедент, коли група народних депутатів під надуманим приводом зможе проникати в робочі приміщення і житла громадян, виносити речі, порушуючи при цьому всі закони", - заявив депутат.

За словами Новікова, "якщо такі дії (опечатування) проводилися на вимогу когось із народних депутатів - тоді говоритимемо про цього конкретного депутата, і будемо його притягати до відповідальності, хоча б адміністративної".

"А також вони (депутати Партії регіонів) повинні понести відповідальність за вкрадені з офісу особисті речі мого помічника, фотографії, інші речі, про що вже повідомили на прес-конференції у Житомирі представники "НС", - заявив "самооборонець".

За словами Новікова, "з депутатами від Партії регіонів були офіцери СБУ і прокуратури".

"Вони заявили, що до них поступив сигнал про те, що в офісі "Народної самооборони" зберігається "підозріла поліграфічна продукція". Але з яких пір СБУ виїжджає на такі незначні події? Тим паче, що даний випадок перебуває під слідством міліції, а ніяк не СБУ", - заявив Новіков.

За його словами, листівки, які знаходилися в приміщенні його офісу, є власністю його колеги Катерини Лук'янової.

А відсутність вихідних даних на цій поліграфічній продукції, за його словами, пояснюється просто: ні Лук'янова, ні сама "Народна самооборона" не є суб'єктами виборчого процесу, а листівки - це продукція соціального характеру.

Раніше "Народна самооборона" повідомила, що увечері 26 січня 6 народних депутатів від Партії регіонів - зокрема, Святослав Піскун і Микола Присяжнюк - за допомогою своїх охоронців вибили двері, увірвалися в приміщення Житомирського представництва "НС", де знаходиться офіс Новікова, і вчинили "погром".

А житомирська обласна організація Партії регіонів заявила, що того дня до офісу "Народної самооборони" у Житомирі підвезли близько 10 тонн друкованої продукції, спрямованої на дискредитацію Віктора Януковича, яку "регіонали" намагались зупинити.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування