Ющенко збирає РНБО поговорити про вибори

Середа, 27 січня 2010, 17:32
3 лютого буде проведено засідання РНБО щодо дотримання законності та правопорядку під час другого туру виборів.

Таке доручення дав президент Віктор Ющенко під час наради з керівництвом правоохоронних органів, повідомляє прес-служба глави держави.

На засіданні мають бути прийняті рішення, які б унеможливили спроби дезорганізувати проведення в Україні другого туру 7 лютого 2010 року та дестабілізувати політичну ситуацію в країні.

Участь у нараді взяли, зокрема, голова СБУ Валентин Наливайченко, генпрокурор Олександр Медведько, голова ЦВК Володимир Шаповал, глава секретаріату президента Віра Ульянченко та інші.

"Правоохоронні органи повинні забезпечити проведення чесних виборів, не допустити різного роду провокацій та унеможливити фальсифікації", - підкреслив президент.

Ющенко наголосив на персональній відповідальності кожного із керівників правоохоронних органів та його секретаріату за неухильне виконання обов'язків щодо забезпечення демократичних, прозорих, чесних виборів.

Президент також наголосив на відповідальності органів місцевої виконавчої влади за організацію та проведення законних та чесних виборів, закликавши максимально сконцентрувати увагу на забезпеченні їхньої демократичності.

Крім того, Ющенко, закликав вжити вичерпні заходи для забезпечення нормальної роботи ЦВК та виборчих комісій, а також створити належні умови роботи на виборах для міжнародних спостерігачів, повідомляє прес-служба.

"Ющенко також закликає дві політичні сили - Партію регіонів і БЮТ -  до політичної толерантності та поваги до закону під час  другого туру виборів президента", - зазначається у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування