"Регіони" сподіваються зняти Луценка, БЮТ каже: "політичний" день

Четвер, 28 січня 2010, 09:26

Партія регіонів сподівається, що парламент у четвер побачить докази неправомірних дій голови МВС Юрія Луценка в конфлікті навколо комбінату "Україна" і проголосує за його відставку.

Про це сказав віце-спікер Олександр Лавринович "Бі-Бі-Сі".

"Я сподіваюся, що після ознайомлення з матеріалами більшість народних депутатів зрозуміють, що подальше перебування на посаді міністра внутрішніх справ, який замість того, щоб забезпечувати (правопорядок) є сам активним правопорушником", - сказав Лавринович.

"Так само, як і необхідність забезпечення того, щоб вибори в Україні відбулися, і щоб волевиявлення громадян було без спотворення реалізоване в обрання нового президента Україні. Я сподіваюся, що ми будемо мати підтримку у сесійній залі", - додав він

Окрім відставки Луценка Лавринович пропонує дозволити виборчим комісіям проводити засідання за присутності половини складу. Зараз закон дозволяє це робити, якщо присутні не менше ніж дві третини членів комісії.

Віце-спікер стверджує: всі, хто хоче чесних виборів, проголосують "за".

Однак БЮТ не збирається підтримувати цей законопроект, - адже половина членів комісій є представниками одного кандидата, пояснює депутат БЮТ Валерій Писаренко.

Втім, сам Писаренко в чергове вносить власний законопроект до сесійної зали. Зокрема, він пропонує зобов'язати тих, хто хоче проголосувати вдома, надавати медичні довідки.

Цю норму з початку року тричі намагалися поставити на голосування. Валерій Писаренко каже, що і на позачергове засідання ВР у четвер надій небагато.

"Насправді, це більше політичне засідання. І ми це розуміємо", - сказав він.

"Крім того, ми ще не знаємо позиції президента, який може завтра накласти вето на ці закони. Цілком зрозуміло, що подолати вето президента в таких умовах буде неможливо. Тому це, на мій погляд, більше політичний, аніж юридичний день", - додав Писаренко.

Водночас, газеті "Сегодня" джерело в Партії регіонів заявило, що звільнення Луценка готові підтримати фракції ПР, Компартії, Блоку Литвина і депутати, пов'язані з Єдиним центром.

За його словами, під сумнівом група "За Україну!" - вона може підтримати відставку Луценка через антипатію В'ячеслава Кириленка, але, швидше за все, не голосуватиме.

У БЮТ інформації про те, що за відставку Луценка вже зібрані голоси, немає. За словами джерела в блоці, "йде коливання навколо 226 голосів", вирішальна позиція - у КПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування