Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: на виборах не було грузинського ОМОНу, бо його не існує

Четвер, 28 січня 2010, 10:36

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заперечує присутність грузинського ОМОНу на виборах президента України.

Про це він заявив під час звіту в парламенті у зв'язку з вимогою його відставки  з боку Партії регіонів.

"Ніяких 3000 працівників ОМОНу Грузії чи внутрішніх військ на виборах не було, хоча би тому, що в Грузії немає ні ОМОНу, ні внутрішніх військ, пане Володимире", - звернувся він до Володимира Сівковича, який поширив інформацію про розмову прем'єра Тимошенко і Михайла Саакашвілі про залучення грузин до українських виборів.

"А було 300 чоловік, бо 3000 навіть наш славний "Руслан" не підніме. Тому треба припинити жахати людей, а допускати спостерігачів до наших чесних виборів", - заявив міністр.

Луценко також заперечив, що міліція була на боці однієї зі сторін в рамках конфлікту на комбінаті "Україна".

Причиною цього конфлікту Луценко назвав відмову від співпраці з ЄДАПС. Він нагадав, що дохід ЄДАПС, контрольованого одним з регіоналів, від виготовлення паспортів щороку перевищує 500 мільйонів гривень.

За словами міністра, 25 січня о 6 годині ранку за спецлінією 02 міліція отримала повідомлення про спробу захопити підприємство невідомим особами.

"Виявилось, що на місці перебуває група депутатів та близько 20 осіб, що представились їх охоронцями, що не давали пройти на комбінат новопризначеному в.о. директора. Всі розмови про бойовиків і терористів - неправдиві. В.о. директора супроводжувала служба безпеки комбінату", - заявив Луценко.

"Міліція не втручалася в цей процес, але документувала. В момент, коли проти охорони комбінату та в.о. директора охоронцями депутатів було застосовано сльозогінний газ та гідранти з водою, міліція затримала організаторів сутички. Серед них і грузини, і жителі Білої Церкви, і Кременчука, яких звезли на комбінат і тримали там як бойовиків", - заявив Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...