Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони отримали вдруге за день більшість у Раді. І тут же втратили

Четвер, 28 січня 2010, 12:21

Законопроект Партії регіонів про внесення змін до виборчого законодавства отримав більшість у Верховній Раді під час голосування за основу.

За зміни до закону про вибори в першому читанні проголосувало 226 голосів. Це друге голосування, коли регіонали отримали у четвер більшість. Як відомо, до цього вони змогли провести відставку Юрія Луценка.

Регіонали пропонують своїм законом ліквідувати кворум для виборчих комісій, щоб не допустити зриву виборів однією зі сторін.

Як заявив автор проекту Олександр Лавринович, законопроект спрямований на те, щоб не допустити зриву виборів одним із кандидатів.

"Зміни забезпечать незалежно від волі одного з кандидатів повне формування комісій і їх роботу в день виборів. Я просив би всіх зробити крок, який гарантує нам 8 лютого отримання інформації про прізвище наступного президента", - заявив він.

Як доказ Партія регіонів навела уривок стенограми з засідання Донецького штабу БЮТ про спробу зірвати роботу виборчих комісій.

Серед іншого проект  пропонує вилучити пункт, що "засідання виборчої комісії є  повноважним,  якщо  в  ньому бере участь не менш як дві третини складу комісії".

Він також пропонує, щоб рішення про  внесення  змін  до  складу  виборчих  комісій приймається не пізніш як за два дні до дня повторного голосування.

Рішення відповідних виборчих  комісій  про  дострокове  припинення повноважень  члена  виборчої комісії,  прийняті пізніше ніж за два дні до дня проведення повторного голосування, є недійсними, йдеться в проекті.

Спікер Литвин запропонував  винести проект на друге читання у вівторок. На запитання Юрія Ключковського, коли засідати комітету, якщо в Раді до 2 лютого канікули, Литвин закликав депутатів "не бути такими цнотливими".

"Зарплату за роботу в комітетах утримують всі справно", - заявив спікер.

Втім депутати не проголосували за розгляд питання у вівторок - не вистачило 2 голосів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування