Скандальні спостерігачі стали грузинами за два тижні до виборів - ГПУ

П'ятниця, 29 січня 2010, 15:14
 

Більшість з громадян Грузії, які прагнули зареєструватися спостерігачами на виборах президента України, отримали грузинські паспорти наприкінці 2009 року.

Про це заявила заступник генпрокурора Тетяна Корнякова, яка займається справою грузинських спостерігачів.

Вона нагадала, що у ЦВК виникли сумніви щодо законності реєстрації цих громадян після перегляду їхніх анкет, "які були заповнені однією рукою з неточними паспортними даними та невказаним місцем проживання".

"Більшість із них отримали паспорти громадян Грузії наприкінці грудня 2009 року. Більше того, як нам повідомили прикордонники, при перетині державного кордону ці громадяни не могли чітко повідомити мету свого прибуття", - заявила Корнякова.

"Одні казали, що це туризм, другі - що це приватна поїздка, а інші - що це участь у виборчому процесі", - пояснила вона.

Корнякова нагадала, що всі анкети Генпрокуратура спрямувала до СБУ.

Також, за її словами, у цей період було порушено дві кримінальні справи за фактом підробки документів (коли кілька людей зробили собі посвідчення представників однієї з газет Луганщини).

"Ми до всіх ставимося позитивно, з повагою і ми хочемо, щоб наші сусіди так само ставилися до нас", - заявила Корнякова.

Як відомо, напередодні першого туру виборів президента розгорівся скандал з реєстрацією міжнародними спостерігачами близько двох тисяч грузин. До самого дня виборів ЦВК так і не розглянула це питання.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування