Медведько сказав, кому належить "Межигір’я"

П'ятниця, 29 січня 2010, 16:55
 

Вищий господарський суд своїм рішенням визнав законність приналежності частини території "Межигір'я" фірмі "Танталіт".

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько, відповідаючи на запитання про законність передачі резиденції Януковичу.

Він нагадав, що у відповідь на численні депутатські звернення цю справу розглядали Київський господарський суд та Апеляційний суд.

"І 27 січня є рішення Вищого господарського суду про те, що ця територія "Межигір'я", саме приміщення законно належить фірмі "Танталіт", - сказав Медведько.

Він додав, що до Генпрокуратури поки не надходило звернень від тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, оскільки "склад цієї комісії до кінця не затверджено".

Як відомо, раніше "Українська правда" писала, що у 2007 році було укладено два договори між "МедІнвестТрейд" і товариством з обмеженою відповідальністю "Танталіт".

За цими угодами, "Танталіт" купив майно комплексу відпочинку "Межигіря", розташоване у Нових Петрівцях за адресами вулиця Івана Франка, 19 та вулиця Межигірська №123-а.

Одним з засновників "Танталіту" є донеччанин Павло Литовченко, який також є засновником донецького товариства з обмеженою відповідальністю "Едельвейс".

У свою чергу одним з акціонерів ТОВ "Едельвейс" є компанія "Кепітал Білдінг Корпорейшн", до числа кінцевих акціонерів якої входить Олександр Янукович, старший син лідера Партії регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування