У Тимошенко вже хочуть крові судді, який "добивав" Луценка

Субота, 30 січня 2010, 09:04
Призупинення рішення уряду про призначення Юрія Луценка першим заступником міністра внутрішніх справ є незаконним.

Про це заявив перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, коментуючи це рішення Київського окружного адмінсуду, повідомляє прес-служба Української соціал-демократичної партії, яка входить до БЮТ.

"Є всі підстави вважати це рішення незаконним", - наголосив він.

"По-перше, суддя виніс рішення стосовно урядового акту, якого в очі не бачив. Документ був оприлюднений на засіданні уряду, але на даний момент акт офіційно не опублікований", - зазначив заступник міністра.

"По-друге, викликає занепокоєння той факт, що з позовом до суду звернувся регіонал Владислав Лук'янов, який не мав на це жодного права", - вважає Корнійчук.

У повідомленні наголошується, що "депутат може звертатися до суду з позовом лише у випадку порушення його особистих прав та інтересів".

"Справи, де стороною виступає Кабмін, мають розглядатися у складі трьох суддів. Ухвала про забезпечення позову в адміністративному судочинстві є формою рішення, а тому суддя Павло Вовк не мав права розглядати справу одноосібно", - заявив Корнійчук.

"На даний момент рішення суду до Кабміну не надходило. Суддя Павло Вовк, який виніс ухвалу, на своєму робочому місці відсутній, а його помічник відмовив у її наданні", - зазначається у повідомленні.

"Рішення, про яке заявив регіонал Сергій Ківалов, є політично-заангажованим, протизаконним і абсурдним. Його виніс суддя, який раніше був помічником Ківалова", - зазначив заступник міністра.

"Вважаю, що за грубе порушення присяги судді його має бути звільнено. Народними депутатами вже підготовлено відповідне подання", - наголосив Корнійчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування