У Москві розігнали акцію опозиції

Неділя, 31 січня 2010, 22:14

Російська міліція затримала учасників несанкціонованого мітингу опозиції на Тріумфальної площі в Москві.

Серед затриманих - співголова руху "Солідарність" Борис Нємцов, повідомляє "Эхо Москвы".

"Спочатку тих навколо нас, хто нас підтримував, відтіснили і затримали, засунули в автозаки", - розповів Нємцов.

Сам він залишився поруч з 82-річною правозахисницею Людмилою Алексєєвою, "щоб її не розчавив гігантський натовп ОМОНівців і міліціонерів".

"В останній момент, щоб вона залишилася сам на сам з міліцією, мене затримали. Я в автозаку. Тут повний автозак народу, не знаю, скільки затриманих, людей, може, сто або більше", - сказав Нємцов.

Також затримали іншого лідера "Солідарності", Іллю Яшина. За його словами, міліція почала затримання "практично відразу" після початку акції. Сам він встиг простояти на площі всього пару хвилин.

"Тут же група міліціонерів схопила мене, скрутили, відтягли в бік автозаку, обшукали, після чого закинули у кузов з заґратованими вікнами", - розповів Яшин.

За його словами, "міліція поводиться традиційно агресивно". Яшин зазначив, що на площі зібралося близько 500 осіб, проте "людей стає менше", оскільки міліція їх затримує.

Пізніше, Нємцов у своєму блозі повідомив, що чого випустили з відділення міліції.

"Міліція на площі поводилася вкрай жорстко. Явно отримали вказівку жорстко розганяти присутніх і брали всіх підряд, у тому числі випадкових перехожих", - зазначив він.

Крім того, представник опозиційної коаліції "Інша Росія" Олександр Аверін заявив, що міліція затримала на Тріумфальній площі близько 150 осіб. Близько 50 вже відпустили після складання протоколів про адміністративне правопорушення, повідомляє Інтерфакс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування